Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: TAG Heuer Connected

Smart-ur i luksusklassen

TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.

Skrevet af / 20/09/2020 - 18:10
TAG Heuer Connected
Lasse Svendsen

De fleste vil nok stejle over prisen, ryste på hovedet og tænke, at de hellere vil købe et Fitbit, Apple Watch eller Garmin. For de fleste vil det sikkert også være det kloge valg, men der findes åbenbart mennesker, som ikke lader sig begejstre af ure, der ligner små computere.

De vil have noget mere eksklusivt; noget, der mere ser ud og føles som et dyrt armbåndsur. Et ur, der både kan bruges til jakkesæt eller blazer og shorts eller træningsdragt.

Det er denne målgruppe, TAG Heuer henvender sig til med årets udgave af Connected. Et smart-ur, der ligner firmaets ikoniske Carrera-armbåndsur, men er fuld af avanceret teknologi og har de fleste smart-funktioner, man kan tænke sig.

(Foto: Lasse Svendsen)

Men lad os lige tage et lille tilbageblik, for det er ikke TAG Heuers første smart-ur. Det første, Connected Modular 45, kom tilbage i 2017, efterfulgt af Connected 41 to år senere, og nu er tredje generation her så. Og det er meget bedre end forgængerne.

Ikke alene ser det meget bedre ud. Kvaliteten er også løftet et par trin, det har fået bedre funktionalitet med to trykknapper ud over urkronen, som man både kan trykke på og dreje, og det er smartere og meget mere anvendeligt end før.

Og så passer det lige så godt til skjorte og slips som til shorts og løbesko.

Børstet stål, keramik, tryk- og drejbar krone samt to trykknapper. (Foto: Lasse Svendsen)

Solidt kvalitetsindtryk

Med sine 45 mm i diameter er urkapslen meget større end på Apple Watch eller Huawei GT2e, og det fylder mere på håndleddet end selv Samsung Galaxy Watch 3, som også måler 45 mm. Men igen, kvaliteten er i en klasse for sig på TAG Heuer Connected.

Urkapslen i børstet rustfrit stål, safirglasset, der dækker touch-skærmen på 1,39 tommer, trykknapperne og foldelåsen på de aftagelige gummiremme oser af kvalitet sammenlignet med de fleste andre smart-ure.

Uret fås i fire udførelser. Vores testeksemplar havde en urkapsel i børstet stål, en sort keramisk krans (også kaldet bezel) med minutmarkering og en sort gummirem med foldelås. De andre designs er sort titanium med samme sorte keramiske krans, børstet stål med blå keramisk krans eller urkapsel i titanium med PVD-krans.

Der findes gummiremme i flere farver, og det fås også med stållænke mod et pristillæg.

Uret er vandtæt ned til 50 meter, og man kan svømme, men ikke dykke med det. Det er udstyret med GPS (såvel som GLONASS, BeiDou og QZSS) og har indbygget puls- og hjertefrekvensmåling, accelerometer, gyroskop og kompas.

TAG Heuer Connected leveres med magnetisk lade-dock, oplader, USB-C ladekabel og et nydeligt udført rejse-etui med plads til dock og kabler.

Man kan downloade flere urskiver via mobil-app’en. (Foto: Lasse Svendsen)

Smart-funktioner

Uret kan altså kortlægge bevægelse, overvåge pulsen og bruges som træningsur til cykling, løb, fitness og andre motionsaktiviteter, og det har også en golfindstilling. Dog ikke så detaljeret med banekort og lignende som TAG Heuer Connected Golf eller Garmins golfure.

Man kan synkronisere træningsdata fra uret med Apple Health eller Strava, og det understøtter selvfølgelig apps på både iPhone og Android-telefoner. Der er også en TAG Heuer-app til mobilen, hvor man let kan ændre indstillingsvalg på uret og skifte urskive på skærmen.

Det er nemlig muligt at vælge imellem flere urskiver, fra heldigital visning af tid og træningsdata til klassiske analoge trehånds-urskiver (Classic) eller avancerede kronograf-urskiver med valgbar baggrundsfarve (Helios, Heuer 01C og Heuer 02), og man kan få adgang til endnu flere i TAG Heuer-app’en på mobilen.

Dermed kan man tilpasse urskiven til den aktuelle aktivitet eller anledning, f.eks. sport, træning, cocktailparty eller forretningsmiddag.

I app’en kan man også se træningslogs, der bl.a. kan vise ens rute på et kort, tilbagelagte kilometer, tidsforbrug, gennemsnitspuls, hjerterytme, fart og meget mere.

Det har skam også en særlig golffunktion. (Foto: Lasse Svendsen)

Brugervenlighed og tracking

Uret understøtter Google Pay via NFC-sensoren og har indbygget Google Assistant, ligesom man kan styre musikken fra touch-skærmen og få push-beskeder fra mobilen. Såsom SMS, e-mail og andre varslinger.

Det meste kan styres ved hjælp af touch-skærmen, kronen og de to knapper på samme side, der også fungerer som start/stop-knapper, ligesom på et Carrera Chronograph. Den keramiske krans kan ikke drejes, hvilket jeg nu heller ikke savnede, for den gummierede krone, knapperne og touch-skærmen rækker fint til daglig brug.

Man kan downloade flere urskiver via mobil-app’en. (Foto: Lasse Svendsen)

Connected-uret fungerede stort set upåklageligt i den måned, jeg brugte det. Det kortlagde cykel- og fjeldture med god præcision, og pulsmålingen var generelt meget pålidelig, selv om den ikke var helt så præcis som et pulsbælte. Det skete også et par gange, at GPS-sporingen fejlede på tilbagelagte kilometer og tid, men det var undtagelsesvis.

Man kan mærke, at det nye Connected-ur har en hurtigere Snapdragon-processor end forgængerne. Der er nærmest ingen ventetid, når man trykker på knapperne eller på skærmen, og forbindelsen til min iPhone var stabil og robust.

Logging af aktivitet i app’en. (Foto: Lasse Svendsen)

Batterilevetid

Den nye processor bruger selvfølgelig meget af kapaciteten fra 430 mAh batteriet – som i øvrigt kan udskiftes.

Hvis man bruger Connected som almindeligt smart-ur med tidsvisning og push-beskeder, holder batteriet godt et døgn ifølge min erfaring. Men fra fuldt opladet til tomt kan gå hurtigt, når man bruger både GPS og pulsmåling, og jeg oplevede, at uret gik død på under to timer, når alting var i brug.

Hvis man dyrker triatlon eller maratonløb, er man bedre tjent med et træningsur fra Garmin eller Polar, men til kortere træningspas, cykling, jogging eller gåture i skov og mark dækker TAG Heuer behovet for et træningsur lige så godt som de fleste andre træningsure.

Måling af puls og hjertefrekvens. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at TAG Heuers nye smart-ur Connected tilbyder andet og mere end de fleste smart-ure.

Ikke når det gælder funktioner, for de fleste smart-ure kan det samme eller endnu mere, og der findes bedre træningsure. Men ingen af dem i nærheden af kvaliteten, luksusfølelsen og brugervenligheden på tredje generation af Connected-uret, som stiller op i en anden liga end de andre. Også prismæssigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
(Foto: Lasse Svendsen)
Karakter
TAG Heuer Connected
Premium

Home mener

Kvaliteten er i en klasse for sig. Behageligt trods størrelsen, gennemført betjening samt god app- og træningsunderstøttelse. Batterilevetiden er beskeden, når det bruges aktivt. Mange vil have svært ved at forsvare prisen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Scroll to Top