TEST: TAG Heuer Connected

Smart-ur i luksusklassen

TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
Karakter
TAG Heuer Connected
Lyd & Billede mener
Kvaliteten er i en klasse for sig. Behageligt trods størrelsen, gennemført betjening samt god app- og træningsunderstøttelse.
Batterilevetiden er beskeden, når det bruges aktivt. Mange vil have svært ved at forsvare prisen.
Specifikationer
 • Operativsystem: Google Wear OS
 • Tilpasset: Android og iOS
 • Skærm: 1,39″ AMOLED, 454 x 454, 326 ppi
 • Processor: Qualcomm Snapdragon Wear 3100
 • Hukommelse: 1 GB RAM / 8 GB lager
 • Trådløst: Bluetooth 4.1, Wi-Fi
 • Mål og vægt: Ø 45 x 13,5 mm / 108 g
 • Vandtæt: Ned til 50 m
 • Batteri: 430 mAh, 24 timers brug
 • Sensorer: Accelerometer, gyroskop, NFC, kompas, puls, mikrofon
 • Andet: GPS, GLONASS, BeiDou, QZSS
 • Web: tagheuer.com
Annonce
Annonce
forfatter

De fleste vil nok stejle over prisen, ryste på hovedet og tænke, at de hellere vil købe et Fitbit, Apple Watch eller Garmin. For de fleste vil det sikkert også være det kloge valg, men der findes åbenbart mennesker, som ikke lader sig begejstre af ure, der ligner små computere.

De vil have noget mere eksklusivt; noget, der mere ser ud og føles som et dyrt armbåndsur. Et ur, der både kan bruges til jakkesæt eller blazer og shorts eller træningsdragt.

Det er denne målgruppe, TAG Heuer henvender sig til med årets udgave af Connected. Et smart-ur, der ligner firmaets ikoniske Carrera-armbåndsur, men er fuld af avanceret teknologi og har de fleste smart-funktioner, man kan tænke sig.

(Foto: Lasse Svendsen)

Men lad os lige tage et lille tilbageblik, for det er ikke TAG Heuers første smart-ur. Det første, Connected Modular 45, kom tilbage i 2017, efterfulgt af Connected 41 to år senere, og nu er tredje generation her så. Og det er meget bedre end forgængerne.

Ikke alene ser det meget bedre ud. Kvaliteten er også løftet et par trin, det har fået bedre funktionalitet med to trykknapper ud over urkronen, som man både kan trykke på og dreje, og det er smartere og meget mere anvendeligt end før.

Og så passer det lige så godt til skjorte og slips som til shorts og løbesko.

Børstet stål, keramik, tryk- og drejbar krone samt to trykknapper. (Foto: Lasse Svendsen)

Solidt kvalitetsindtryk

Med sine 45 mm i diameter er urkapslen meget større end på Apple Watch eller Huawei GT2e, og det fylder mere på håndleddet end selv Samsung Galaxy Watch 3, som også måler 45 mm. Men igen, kvaliteten er i en klasse for sig på TAG Heuer Connected.

Urkapslen i børstet rustfrit stål, safirglasset, der dækker touch-skærmen på 1,39 tommer, trykknapperne og foldelåsen på de aftagelige gummiremme oser af kvalitet sammenlignet med de fleste andre smart-ure.

Uret fås i fire udførelser. Vores testeksemplar havde en urkapsel i børstet stål, en sort keramisk krans (også kaldet bezel) med minutmarkering og en sort gummirem med foldelås. De andre designs er sort titanium med samme sorte keramiske krans, børstet stål med blå keramisk krans eller urkapsel i titanium med PVD-krans.

Der findes gummiremme i flere farver, og det fås også med stållænke mod et pristillæg.

Uret er vandtæt ned til 50 meter, og man kan svømme, men ikke dykke med det. Det er udstyret med GPS (såvel som GLONASS, BeiDou og QZSS) og har indbygget puls- og hjertefrekvensmåling, accelerometer, gyroskop og kompas.

TAG Heuer Connected leveres med magnetisk lade-dock, oplader, USB-C ladekabel og et nydeligt udført rejse-etui med plads til dock og kabler.

Man kan downloade flere urskiver via mobil-app’en. (Foto: Lasse Svendsen)

Smart-funktioner

Uret kan altså kortlægge bevægelse, overvåge pulsen og bruges som træningsur til cykling, løb, fitness og andre motionsaktiviteter, og det har også en golfindstilling. Dog ikke så detaljeret med banekort og lignende som TAG Heuer Connected Golf eller Garmins golfure.

Man kan synkronisere træningsdata fra uret med Apple Health eller Strava, og det understøtter selvfølgelig apps på både iPhone og Android-telefoner. Der er også en TAG Heuer-app til mobilen, hvor man let kan ændre indstillingsvalg på uret og skifte urskive på skærmen.

Det er nemlig muligt at vælge imellem flere urskiver, fra heldigital visning af tid og træningsdata til klassiske analoge trehånds-urskiver (Classic) eller avancerede kronograf-urskiver med valgbar baggrundsfarve (Helios, Heuer 01C og Heuer 02), og man kan få adgang til endnu flere i TAG Heuer-app’en på mobilen.

Dermed kan man tilpasse urskiven til den aktuelle aktivitet eller anledning, f.eks. sport, træning, cocktailparty eller forretningsmiddag.

I app’en kan man også se træningslogs, der bl.a. kan vise ens rute på et kort, tilbagelagte kilometer, tidsforbrug, gennemsnitspuls, hjerterytme, fart og meget mere.

Det har skam også en særlig golffunktion. (Foto: Lasse Svendsen)

Brugervenlighed og tracking

Uret understøtter Google Pay via NFC-sensoren og har indbygget Google Assistant, ligesom man kan styre musikken fra touch-skærmen og få push-beskeder fra mobilen. Såsom SMS, e-mail og andre varslinger.

Det meste kan styres ved hjælp af touch-skærmen, kronen og de to knapper på samme side, der også fungerer som start/stop-knapper, ligesom på et Carrera Chronograph. Den keramiske krans kan ikke drejes, hvilket jeg nu heller ikke savnede, for den gummierede krone, knapperne og touch-skærmen rækker fint til daglig brug.

Man kan downloade flere urskiver via mobil-app’en. (Foto: Lasse Svendsen)

Connected-uret fungerede stort set upåklageligt i den måned, jeg brugte det. Det kortlagde cykel- og fjeldture med god præcision, og pulsmålingen var generelt meget pålidelig, selv om den ikke var helt så præcis som et pulsbælte. Det skete også et par gange, at GPS-sporingen fejlede på tilbagelagte kilometer og tid, men det var undtagelsesvis.

Man kan mærke, at det nye Connected-ur har en hurtigere Snapdragon-processor end forgængerne. Der er nærmest ingen ventetid, når man trykker på knapperne eller på skærmen, og forbindelsen til min iPhone var stabil og robust.

Logging af aktivitet i app’en. (Foto: Lasse Svendsen)

Batterilevetid

Den nye processor bruger selvfølgelig meget af kapaciteten fra 430 mAh batteriet – som i øvrigt kan udskiftes.

Hvis man bruger Connected som almindeligt smart-ur med tidsvisning og push-beskeder, holder batteriet godt et døgn ifølge min erfaring. Men fra fuldt opladet til tomt kan gå hurtigt, når man bruger både GPS og pulsmåling, og jeg oplevede, at uret gik død på under to timer, når alting var i brug.

Hvis man dyrker triatlon eller maratonløb, er man bedre tjent med et træningsur fra Garmin eller Polar, men til kortere træningspas, cykling, jogging eller gåture i skov og mark dækker TAG Heuer behovet for et træningsur lige så godt som de fleste andre træningsure.

Måling af puls og hjertefrekvens. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at TAG Heuers nye smart-ur Connected tilbyder andet og mere end de fleste smart-ure.

Ikke når det gælder funktioner, for de fleste smart-ure kan det samme eller endnu mere, og der findes bedre træningsure. Men ingen af dem i nærheden af kvaliteten, luksusfølelsen og brugervenligheden på tredje generation af Connected-uret, som stiller op i en anden liga end de andre. Også prismæssigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
(Foto: Lasse Svendsen)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Den er ikke ligefrem sprælsk, opladning går langsomt, og den kører ikke særlig langt ad gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlæg, som mange vil misunde den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blandt de få kablede smart-ringeklokker, der duer med dansk strømforsyning. Man har heller ikke brug for et abonnement for at få fuld funktionalitet.
Audezes gaming-headset nyder godt af planar-teknologien fra firmaets luksushovedtelefoner.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!