Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Samsung HT-E6500

Med rørforstærkning

Med rør i forforstærkertrinet og automatisk højttaleropsætning skiller Samsung sig ud i dette selskab. Det trækker op, mens blæserstøj trækker indtrykket noget ned.
Lyd & Billede mener
God, klar lyd Automatisk højttalerkalibrering
Lidt blæserstøj Hørbart drivværk
Specifikationer
  • 5.1-system
  • 3D, BD-Live, FM-radio
  • Wi-Fi og iPod dock
  • HDMI: 1 ud (ARC), 2 ind
  • Ikke fjernbetjenings-app

Samsung-anlægget er lækkert at se på, og højttalerne har en langt mere tillidsvækkende vægt end Philips-systemet. Subwooferen er også mere robust bygget.

Elektronikken har noget så specielt som rør i forforstærkertrinnet. Det er nok mest en gimmick, men kan give en mere behagelig lyd. Det skaber også mere varme, hvilket Samsung kompenserer for med en mere hørbar blæser. Desværre er også drivværket mere hørbart end hos de andre, og det opfordrer til et højere lydniveau på film og musik.

Brugervenlighed
Velkomstskærmen starter med at lade os vælge sprog, og dansk understøttes. Derefter tjekkes softwaren for seneste version, og opdateringer kommer, hvis der er nogen. Tilslut kalibreringsmikrofon, placér den ved ørehøjde i siddeposition og kør kalibrering. Nemmere kan det næppe gøres.

Billedkvalitet
Trailer-stemmen lyder væsentlig klarere med Samsung end med Philips. Centerhøjttalerne har en bedre mellemtonegengivelse, og subwooferen er ikke lige så svulstig i fremtoningen. Resultatet er et langt bedre samarbejde mellem de to, som gør, at stemmen bare lyder som én stemme og ikke delt mellem to frekvensområder.

Annonce

Battleship på Blu-ray. Når marinesoldaterne tager ud for at undersøge det, der senere viser sig at være et fjendtligt krigsskib fra rummet, er der klarere lyd fra vandet, som slår mod gummibåden, end med Philips. Dialogerne er klare, og bagkanalerne bidrager fint til at gøre illusionen af surround komplet. Stemmer med lidt mere energi i nedre mellemtone (barytonstemmer) kan lyde noget hermetiske, da det udløser kabinet-resonans fra højttalerne. Men det er totalt set mange hak bedre end Philips-anlægget. Og når angrebet starter med bulder og brag i bassen, går hverken højttalerne eller subwooferen i knæ som hos Philips. Det her er godt.

Musik i stereo er også langt klarere og mere åben med Samsung. Det er ganske godt. Eneste minus på både musik og film er støj fra blæseren, og man kan høre, at disken kører rundt i drivværket, når lydniveauet er lavt.

Konklusion
Lyden af Samsung HT-E6500 er klar og tydelig, med åbne og fine dialoger og et stort lydbillede på film. Musik i stereo lyder fint; specielt kan vi lide lyden af damevokaler. Den specielle løsning med rør i forforstærkertrinnet kan have haft en positiv virkning, og plus i bogen for automatisk højtalerkalibrering. Der er desværre lidt blæserstøj, og drivværket er hørbart. Derfor må man spille lidt højere med Samsung end de andre.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Panasonic SC-BTT590

Med eksotiske materialer

Panasonic har benyttet en eksotisk blanding af bambus og trækul i højttalermembranerne. Og det funker.

Fyldig og god lyd Stort lydbillede i surround
Mangler lidt luft i overtonerne

Yamaha BRX-610 + NS-P40

Fleksibel kraftkarl

Yamaha står for testens eneste anlæg med aktiv subwoofer, og hvor elektronik og højttalere kan købes separat. Og lyden er stenhård!

Kraftig lyd Aktiv subwoofer Elektronik kan købes separat
Mangler HDMI-indgange Højttalernes kvalitetsindtryk

LG BH8220BN

God lyd og dyrt udseende

Det eneste anlæg i børstet aluminium kommer fra LG. Da det desuden lyder godt, er det et spændende valg.

God, klar lyd Solidt kvalitetsindtryk
Mangler lidt tryk

Philips HTS5563

Billig på alle måder

Anlægget fra Philips koster ikke meget. Det mærkes på ydelsen.

Netværks-streaming Afstandsjustering til alle kanaler
Dårlig mellemtonelyd Billig kvalitetsfølelse iPod-tilslutning er ekstraudstyr

Pioneer BCS-323

“Usynlig” men dårlig lyd

Pioneer har testens mindste højttalere. Det har ikke ligefrem en positiv effekt.

“Usynlig lyd” Godt billede
Lydkvaliteten Træg fjernbetjening Besværlig højttalerkalibrering
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.