Redaktionen anbefaler

Årets Bedste 2019-2020

Konto på Lyd & Billede

Log ind Abonnement Abonner på magasinet Support abonnement: Tlf:89 88 28 33 Kontakt os

Stor, større, størst!

Ude efter maksimal 3D-oplevelse? Så nytter det ikke med en lille 40-tommer……

3D er stille og roligt i færd med at blive allemandseje. Filmbranchen har taget teknologien til sig, det samme har spilbranchen og samtidig begynder tv-stationerne at tilbyde egne 3D-kanaler. Alt dette betyder, at vi endelig begynder at få bedre adgang til 3D-indhold.

Udvalget af 3D-klare tv er øget kraftigt den seneste tid. Ser vi på store producenter som Samsung og LG er næsten samtlige modeller, både LED/LCD og plasma, nu forberedt til 3D. I fjor var 3D forbeholdt topmodellerne, men i år siver de ned til de lidt enklere modeller i mere tilgængelige prisklasser.

Det betyder ikke, at du skal løbe ud og købe det billigste 3D-tv, du kan finde, i hvert fald ikke hvis det er maksimal 3D-oplevelse, du er ude efter. Derimod betyder udviklingen, at de, der er mindre interesseret i at betale for 3D ”, får det med i købet” og har mulighed for at prøve det, når de ønsker.

Testen
Jo bedre tv, jo bedre kvalitet får også 3-oplevelsen. Samtidig ser vi en klar sammenhæng mellem skærmstørrelse og dybdefølelse. Et 3D-tv på under 40-t0mmer er ikke meget bevendt, og allerhelst bør du gå efter 46-tommer eller større for at få maksimalt udbytte af de tredimensionelle effekter. Vi skal heller ikke glemme, at et 3D-tv kommer til at vise 2D-billeder det meste af tiden, og derfor er egenskaber som kontrast, sortniveau og farvebalance lige så vigtige som før.

Produkter i testen
Sony stiller med en lækkerbisken af et 3D-tv, som giver god ydelse på både 2D og 3D.

Sony-skærmen er lækker at se på med sit diskrete blank sorte udseende og heldækkende glasfront, eller Monolithic design, som Sony kalder det. 55HX820 er først og fremmest et bragende godt 2D-tv, som også kan benyttes til 3D-seening, når du ønsker det. Sammenlignet med Philips´ 55-tommer, bør man have mørklagt rum for at Sony-skærmen skal give det bedste resultat. Billedkvaliteten er et hak over hvad Philips præsterer i 2D, men på 3D holder vi på Philips.

Fakta
 • 55” 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 HDMI
 • Indbygget Wi-fi
 • Bravia Internet netportal
Pris: 17999 kr
PlusKnaldstærk kontrast Lækker farvegengivelse
MinusMeget ”clouding” Begrænset sortniveau
Panasonic viser muskler med en topmodel i referenceklassen til meget gunstig pris!

Panasonic TX-P65VT30 er utvivlsomt en af de bedste skærme på markedet akkurat nu.  En helt overlegen farvegengivelse med imponerende kontrast og sortniveau gør, at film-seening bliver en ren nydelse. Forskellen mellem Samsung og Panasonic er ikke dramatisk, men den er tydelig i Panasonics favør på det meste af billedmaterialet og specielt i dæmpet belysning har 65VT30 et fortrin takket være bedre sortniveau. Når prisen samtidig er blevet så tilpas god, har vi ingen betænkeligheder ved at anbefale Panasonics topmodel på det kraftigste.

Fakta
 • 65” 3D plasma, 1920 x 1080
 • 4 HDMI
 • Wi-fi dongle
 • Viera Connect netportal
Pris: 27999 kr
PlusGodt sortniveau Knivskarpe billeder
MinusNogen billedstøj
Sharp LC-46LE831S
Skarp udfordrer
Denne model fra Sharp er en stærk kandidat til årets allround-tv.
Philips 55PFL7606H
Meget 3D for pengene (bedste køb)
Philips byder på en lækker storskærm med polariseret teknik. 55PFL7606 er faktisk den største, vi hidtil har testet med passive briller.
Samsung PS64D8005
Stilig kolos
Samsungs populære kæmpeplasma er vokset med en tomme, uden at selve tv´et er blevet større.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Læs også

  Panasonic TX-65GZ960E

  Råstærk kontrast

  Panasonics billigste OLED-TV byder på råstærk billedydelse til en attraktiv pris.

  TCL 65EC785

  TCL 65EC785 har lyd fra Onkyo

  TCL 65EP785 er et veludstyret 4K-TV med HDR, Android Smart-TV og indbygget Onkyo-soundbar til en behagelig pris. Men er det nok til at slå konkurrenterne?

  Indgang til OLED-universet

  LG’s billigste OLED-model giver fænomenal billedkvalitet til en meget overkommelig pris. Den er så god, at konkurrenterne må ryste på bukserne!

  Kunstudstilling på stuevæggen

  Samsungs superlækre billedramme-TV The Frame er tilbage i turboladet QLED-version. Og billedkvaliteten har fået et ordentligt løft!

  Ægte storskærme til små priser

  Et stort TV med flot billedkvalitet behøver ikke at koste en formue. Vores test viser, at du nu kan få et stort og godt TV med få kompromiser for under 10.000 kroner!