Search
Generic filters

: Nvidia Shield TV

Din fladskærms bedste ven

Nvidia Shield anno 2017 er bedre og mindre end sin forgænger.

april 2017

Lyd & Billede mener

Den nye controller samt medfølgende fjernbetjening er en kæmpe forbedring i forhold til første udgave.
MicroSD-porten og hovedtelefonudgangen på fjernbetjeningen er forsvundet. Prisen er lidt høj.
Processor: Nvidia Tegra X1 med 256-core GPU og 3 GB ram

Lager: 16 GB SSD

Android 7.0 (Nougat)

4K UHD/60 fps, HDR, HDMI 2.0b, 2 x USB 3.0, IR-modtager, Bluetooth 4.1/BLE, MIMO 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi, Chromecast

Mål og vægt: 9,8 x 15,9 x 2,6 mm / 250 g

Pris: 1.799 kroner

Web: nvidia.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1799 kr

Med en Android-boks koblet til din fladskærm, åbner der sig en helt ny verden af underholdning. Alle de apps du kender fra din smartphone er nu tilgængelige i stort format, fuldstændig som på Apple TV. Android-platformen er dog mere åben og tilbyder derfor langt flere muligheder.

Den bedste Android-boks på markedet har indtil for nyligt heddet Nvidia Shield TV. Det gør den sådan set stadig, men der er tale om en ny udgave den boks, som vi anmeldte for ikke ret lang tid siden. Har du allerede den forrige udgave, er det svært at anbefale en opgradering. Har du endnu ikke købt en Shield TV, har du nu ingen undskyldning overhovedet.

Små forbedringer

Forskellen på den gamle og nye Shield TV ligger først og fremmest i det ydre. Den nye maskine er 40% mindre, hvilket ser ud af ret meget, når man holder dem ved siden af hinanden. I praksis er det dog ret ligegyldigt, når de først er pakket væk under fladskærmen. Hvad der dog ikke er helt ligegyldigt er, at man har valgt at skrotte MicroSD-porten på bagsiden, som mange brugte til at udvide den interne hukommelse på kun 16GB med. Du kan dog stadig sætte en ekstern harddisk til via USB og bruge denne til lagring af medier eller apps.

Også den medfølgende spilcontroller har fået en overhaling. Her er størrelsesforskellen dog mere velkommen. Den gamle controller mindede meget om den allerførste Xbox-controller – STOR, tyk og klodset. Den nye er blevet væsentlig slankere og har fået et kantet ydre til at erstatte de runde former. I praksis betyder det, at den ligger bedre i hånden og vejer en del mindre. Via den nyeste softwareupdatering har Nvidia samtidig åbnet op for rumble-funktionen i spil, hvilket ikke var muligt på den gamle, da den tilsyneladende slet ikke har denne funktion indbygget.

Også den specielle fjernbetjening, som hører til Shield, har fået en opdatering. Den er lidt tykkere end den forrige model og har mistet hovedtelefonudgang samt mini-usb-porten i bunden. Dette skal ses som noget positivt. I stedet for genopladeligt batteri, er fjernbetjeningen nu udstyret med et elt almindeligt knapbatteri. Det betyder, at den holder strøm langt længere tid, og ikke skal lades op hele tiden. Hertil følger den nu med som en del af standardpakken og skal ikke købes ved siden af. Tak for det.

Spil i skyen – nu også på PC og Mac

De resterende ændringer skal findes på softwaresiden. Onlinespiltjenesten Geforce Now er stadig en del af pakken, men har fået flere nye spil og er blevet sluppet fri af Nvidias økosystem. Du behøver derfor snart ikke længere et Shield-produkt for at kunne streame spil, men kan nu også gøre det til en PC eller Mac. Det kræver stadig et månedligt abonnement at være med, og koster cirka det samme som et Netflix-abonnement. Udbuddet af spil stadig lidt fesent, om end flere AAA-titler er blevet føjet til. Helt nye spil kan købes til, men prisen for dette er alt for høj. Hvorfor skal vi give fuld pris for et spil, vi reelt kun låner det i skyen? En anden ting jeg stødte på under min test, var Nvidias køsystem.

Køkultur

Jeg fandt en grå søndag controlleren frem og tændte maskinen for at spille. Det blev der ikke meget af. ”Venter i kø” stod der på skærmen. Jovist, jeg har ikke haft pungen oppe af lommen for at prøve tjenesten, men forestil jer, at I får samme besked næste gang i vil se en film på Netflix. Det holder simpelthen ikke. Når tjenesten så virker, er den dog heldigvis ganske gennemført og er blevet væsentlig bedre end sidst jeg prøvede den. Nvidia har opgraderet de maskiner der trækker spillene, så de nu alle er udstyret med Nvidias Geforce GTX1080-kort. Det kan mærkes. Hvor man tidligere kunne opleve lidt sløv afvikling, kører det hele nu langt mere smurt og det med alle indstillingerne på max. Husk dog at bruge et ethernet-kabel hvis du skal spille, da den trådløse forbindelse resulterer i for store pakketab og dermed hakkende og pixeleret grafik på skærmen.

Netflix, Youtube og Kodi

Nu er der jo tale om en mediestreamer, så det er kun fair også lige at nævne denne funktion med et par ord. Som med forrige model er den nye Shield TV ufattelig god og ikke mindst hurtig til at afspille film og serier fra både Netflix, Youtube og Kodi. Det gør den i opløsninger op til 4K og med HDR slået til. Én enkelt ting irriterede mig dog. Nu bliver det lidt nørdet. Shield TV har ikke nogen indbygget Dolby Digital Plus-dekoder, som er det lydformat Netflix benytter. Shield TV sender derfor blot signalet videre til dit TV i rå tilstand , som nu skal behandle det. Kan den ikke afkode signalet, må du nøjes med et stereo-lydspor. Det er irriterende, når man nu har et komplet surround-setup, som godt nok er sat til skærmen via den optiske udgang. Øv. Det ville være rart, hvis Nvidia gjorde det muligt at transkode al lyd, så der blev sendt et ensartet signal ud af boksen. Dolby Digital, tak. Sætter du boksen direkte til en receiver, der kan afkode alle nyere lydformater, er du helt ude over dette problem.

Konklusion

Den nye udgave af Nvidia Shield TV kan fuldstændig det samme som sin forgænger, på grund af næsten identisk indmad. Den re-designede controller og nu medfølgende fjernbetjening gør dog, at vi alligevel mener den til et bedre køb. Eneste rigtige minus er prisen. For de samme penge kan du få en fuldfed spillekonsol, der kan mange af de samme ting. Shield klarer dog alligevel hele medieafspillerdelen bedre, hvorfor vi stadig foretrækker den, fremfor en PS4 eller Xbox One.

picture1 picture2 picture3 picture4 picture5 picture6 picture7
<
>
Størrelsesforskellen på den gamle og nye udgave
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.