Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Potente plasmaer fra Samsung

Samsungs nye plasmaer for 2013 ser ud til at blive et spændende valg for billedentusiaster.

Skrevet af / 06/02/2013 - 12:47
Potente plasmaer fra Samsung

Samsung fokuserer i år, som tidligere år, allermest på design og linjelækre LED-tv. Men heldigvis sker der lidt på plasmafronten også.

Mange entusiaster foretrækker fortsat billedkvaliteten fra en god plasmaskærm, som er i stand til at give rigere farvegengivelse og dybere sortniveau end en typisk LCD-skærm. De nye Samsung-plasmaer kan derfor være et spændende ”pose og sæk” alternativ, med både flot design og høj ydelse.

Plasmaserien PDP 8500 er udstyret med akkurat de samme smartfinesser som LED-serierne fra Samsung, inkluderet kraftige quad core-processorer og opdaterede smart-tjenester. Designmæssigt er de identiske med Samsungs nye F8500 LED-serie. Her er det imidlertid kun billedet, som skal være blikfang, derfor har plasmamodellerne en mere diskret, mørk udførelse.

P1000644r-460x258

En plasma vil aldrig kunne blive lige så energieffektiv som en LED-skærm. Samsung har derfor fokuseret mere på at presse mest mulig lysstyrke ud af deres plasmapaneler. Og med det, vi fik at se på Samsungs udstilling i Monaco, er der ingen tvivl om, at lysstyrken er imponerende.

P1000645r-460x258

Samsung-plasmaerne på henholdsvis 51” og 64” gav mere end tilstrækkelig lysstyrke i den allerede kraftigt oplyste messehal. Derudover virker det nye kontrastfilter foran skærmen meget effektivt, når det gælder om at reducere refleksioner og lysindslip. Sortniveauet var det vanskeligere at bedømme i den lyse sal, men også det så lovende ud. Vi ser derfor frem til at sætte de nye Samsung modeller op mod konkurrenten Panasonics kommende plasmaer for 2013!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top