annonce

CES 2019: GZ2000 er Panasonics nye reference-OLED

Panasonics nye OLED-flagskib bliver en kraftkarl med opgraderet billedpanel, Dolby Vision HDR-kvalitet og Atmos-lyd fra Technics!

(Foto: Producent)
annonce

Panasonic har længe været med i toppen, når det gælder billedkvalitet. Deres FZ800 og FZ950 står tilbage som nogle af de allerbedste OLED-skærme, vi testede sidste år. Det eneste, vi egentlig savnede, var understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet, hvilket forhindrer os i at se visse film og serier i den bedste tilgængelige kvalitet. Panasonics nye UHD Blu-ray-afspiller understøtter jo Dolby, så hvorfor ikke gøre det på tv?

Nu ser det heldigvis ud til, at Panasonic har indset dette. Det nye ultra high-end-flagskib Panasonic GZ2000 understøtter nemlig Dolby Vision såvel som HDR10+ og det helt nye HDR-billedformat HLG Photo. Men det er kun begyndelsen!

Flagskib med professionelt OLED-panel

Panasonic GZ2000 fås i størrelserne 55 tommer (55GZ2000) og 65 tommer (65GZ2000), og anvender ifølge Panasonic et særligt fintunet OLED-panel af professionel kvalitet. Billedprocesseringen varetages af den nye HXC Pro Intelligent-processor, som skulle være endnu sejere end forgængeren, der sidder i FZ800 og FZ950.

Sidst, men ikke mindst kommer GZ2000 med en kraftig indbygget soundbar udviklet af Technics. Den understøtter Dolby Atmos, som det sig hør og bør i dag, men ikke kun det: Specielle opadrettede højttaler-enheder skal sørge for, at højde-effekterne virkelig opleves, som om de kommer ovenfra.

Lyden er fintunet af Technics’ lydingeniører og anvender digitalprocesseringen JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimization) kendt fra Technics’ hi-fi-produkter.

Præcis hvad der er professionelt og adskiller OLED-panelet i GZ2000 fra andre modeller, er ikke helt klart, bortset fra at det skulle være “exclusively customised by Panasonic R&D engineers”. Panasonic skal have trimmet vigtige billedparametre og opnået højere lysstyrke og kontrast end standard.

Hvis vi kender Panasonic ret, har de været ekstra omhyggelige med at presse så naturtro billeder som muligt ud af teknikken også denne gang. 55GZ2000 og 65GZ2000 understøtter desuden autokalibrering via CalMAN AutoCal og har ISF-kalibreringsindstillinger.

annonce

Hvornår Panasonic GZ2000 kommer til Skandinavien, og hvad det vil koste, er endnu ikke bekræftet. Men Lyd & Billede jagter mere info!

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Huawei Nova 5T er til at leve med, når det nu ikke kunne være anderledes.

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Loewe genopstår

Loewe vil vise de nye produkter frem på IFA 2020.