Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Electrolux køle-/fryseskab med ny teknologi og genbrugsplast

Til efteråret lancerer Electrolux et nyt køle- og fryseskab med Cooling 360°-teknologi og indervægge fremstillet af 70 % genbrugsplast.

Skrevet af / 17/06/2023 - 15:00
Electrolux køle-/fryseskab med ny teknologi og genbrugsplast

Lanceringen er baseret på udfordringen om at se, hvordan Electrolux med et køleskab og en fryser kan gøre den størst mulige forskel for at beskytte fødevarer, sundhed og planeten,” siger Electrolux og forklarer, at Cooling 360° overgår virksomhedens høje forventninger og forlænger holdbarheden, reducerer madspild og bevarer smagen og vitaminerne i maden.

Husholdningerne står for det meste af madspildet, og det største spild sker med friske grøntsager. I en rapport fra for eksempel de svenske fødevaremyndigheder fra 2021 fremhæves det, at forbrugernes ‘waste awareness’ – bevidsthed om deres eget madspild – skal øges, og at der er behov for en indsats for at gøre det lettere for forbrugerne at træffe valg, der reducerer deres og husholdningernes madspild.

Vores udgangspunkt var ikke at designe et køleskab. Vi ville se, hvordan vi kunne levere den største effekt for at beskytte fødevarer, sundhed og planeten. Jeg er meget stolt over at kunne sige, at Cooling 360° overgår vores forventninger og virkelig hjælper med at reducere madspild, forlænge madens levetid og også fører til et lavere energiforbrug,” siger Vanessa Boutani, Head of Sustainability hos Electrolux.

Cooling 360° blæser kold luft på hver hylde, og bagvæggen er udstyret med en plade, der holder på kulden, når døren åbnes. (Foto: Electrolux)

Stabil og jævn temperaturfordeling i køleskabet og automatisk fugtighedsregulering holder maden frisk i længere tid. Det siger Electrolux og forklarer, at fugtighed forhindrer maden i at tørre ud og bevarer dens smag, tekstur og vitaminer. Teknologien forlænger holdbarheden af mad, der opbevares i Cooling 360°, med op til seks dage ifølge Electrolux’ interne tests.

Cooling 360° er en teknologi, der findes i Electrolux’ topmodeller i de forskellige serier, både i fritstående og indbyggede produkter.

Green Corner – et samarbejde

At reducere madspild kræver samarbejde mellem aktører i hele værdikæden. Som en del af dette samarbejder Electrolux med urban farming-virksomheden Cubegreens ved at stille kølebokse til rådighed for levering af grøntsager til Green Corner i indkøbscentret Skrapan i Södermalm, Stockholm.

Cubegreens dyrker bladgrøntsager i Skrapans gårdhave ved hjælp af hydroponisk teknologi i en ombygget skibscontainer med det formål at levere lokale, smagfulde og bæredygtige grøntsager i et bymiljø året rundt. Dyrkningsmetoden minimerer faktorer som vandforbrug og unødvendig transport, og fordi afgrøderne høstes i takt med efterspørgslen, holder de længere, smager bedre og har et højere næringsindhold, siger virksomheden. Salaten, der er opbevaret i Electrolux Cooling 360°-køleskabet i indkøbscentret, skønnes at have en holdbarhed på mindst to til tre uger.

Takket være Electrolux-køleskabet og Skrapan giver vi forbrugerne mulighed for nemt at afhente deres høst i centrum af Stockholm. Køleskabet i Green Corner har et optimalt klima for høsten og er udstyret med en kodelås, hvilket skaber værdifuld fleksibilitet for vores kunder, når de skal hente deres høst,” siger Carl Grebing, grundlægger af Cubegreens.

Pris og tilgængelighed

Electrolux ENC8MD18S køle- og fryseskab lanceres den 1. september 2023 og kommer til at koste 12.695 kr.

Produktet er til indbygning, måler H1780xB560xD550 mm og har 186 liter køl plus 62 liter frys, energiklasse D, 173 kWh pr. år. Ifølge Electrolux er køle- og fryseskabet det første i verden med hele 70 procent genbrugsplast, og plasten kommer fra kasserede køleskabe.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Smarte plæneklippere til budgetpris

Garmin lancerer blodtryksmåler

LG træder ind på badeværelset

Lås op med Apple Watch

Ny airfryer fra Wilfa

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

0
Scroll to Top