Skal du have et smart køleskab?

Et førstehåndsindtryk af Samsung Family Hub 3.0
Annonce
Annonce

Samsung tror fuldt og fast på det smarte hjem, hvor køleskab, vaskemaskine og ovn kan tale sammen. Det gav de udtryk for på årets CES-messe i Las Vegas – og igen i Rom, hvor Lyd & Billede var inviteret ned for at se nærmere på de nye hvidevarer. Her fik vi en snak med den ansvarlige for Samsungs Hårde hvidevarer i Europa, Dan Harvie, samt muligheden for at pille lidt ved især det nye Family Hub-køleskab.

Ideen med de internetforbundne køleskabe er ikke ny. Den har eksisteret siden slutningen halvfemserne, og flere firmaer har i tidens løb prøvet kræfter med konceptet. Det er derfor naturligt at spørge, hvorfor ingen endnu har ”knækket koden”? Et godt sted at starte, er den teknologiske udvikling, der først inden for de senere år og med udbredelsen af IOT-produkter, har gjort det mere realistisk at tale med og interagere med sit køleskab. Som teknologien er blevet bedre og mere avanceret giver det ligeledes mere mening, at tale om et forbundet køleskab og i dette tilfælde en hub, som forbinder alle apparater i huset.Via den store skærm kan du holde styr på familiens aktiviteter, skrive noter, tjekke opskrifter, holde styr på køleskabets indhold, udløbsdatoer på varer og lignende.

Det er slet ikke så dum en tanke.

Dan Harvie, Director of Home Appliances, Samsung Europe

En lukket fest

Den store skærm på Family Hub-køleskabet benytter Samsungs Tizen-platform og du kan derfor installere udvalgte apps, på samme måde som det er muligt i Samsungs smart-watches. Dette har både fordele og ulemper. Tager vi fordelene først, har Samsung godt styr på hvad der er muligt og hvem de lukker ind. Desværre har det også den effekt, at udvalget ikke er helt så omfattende som man kunne ønske. Samsung forsikrede dog, at de løbende arbejder på at inkludere nye partnere og apps til systemet. En hæmsko her kan desuden være, at Family Hub i samme stil som Smart TV har et forskelligt udvalg af apps alt efter hvilket marked man befinder sig på.

Samsung Family Hub 3.0 med fire låger
Samsung Family Hub 3.0
Bemærk de to kameraer i lågen
Du kan også følge med fra din smartphone. Er der mere mælk?

Ingen salgstal

Der er i år tale om tredje generation af Family Hub-køleskabet, som nu også kommer i flere forskellige udgaver – én til flere låger samt i flere størrelser. Fordi konceptet nu har eksisteret i godt 20 år, kunne det være interessant at høre, hvor mange køleskabe Samsung rent faktisk har solgt. Er der en efterspørgsel på markedet for smarte køleskabe og er folk villige til at betale omkring det dobbelte for de nye muligheder? Hverken Dan Harvie eller Samsungs folk på stedet kunne eller ville svare på disse spørgsmål, men kunne blot oplyse, at produkterne var blevet godt modtaget.

Sund skepsis eller bare sur gammel mand?

Efter selv at have fået leget lidt med Family Hub, kan jeg godt se potentialet. Idéen med en stor skærm og grafisk interface til avancerede funktioner på eksempelvis vaskemaskinen er god. Men som gadgetnørd er jeg alligevel stadig lidt tilbageholdende. Dette er der et par grunde til.

Hold øje med kalenderaftaler og få vist feriebillederne samtidig.

Tager vi det indlysende først, er denne slags smarte køleskabe utrolig dyre sammenlignet med almindelige køleskabe. Dertil er den smarte tech slet ikke smart nok endnu. Efter at have pillet lidt ved den trykfølsomme skærm, er jeg ikke vildt imponeret. Den virkede en smule sløv og bragte minder om de første Android-tablets tilbage. Jeg vil have en totalt gnidningsfri og hurtig interaktion, præcis som jeg er vant til det fra min iPad eller smartphone.

Den næste ting, der bekymrer mig lidt, er softwaren. For at det her skal være smart, skal softwaren løbende vedligeholdes og optimeres. Samsung har før i tiden lovet at blive ved med at understøtte produkter, som de siden er løbet fra. Et eksempel herpå er Evolution Kit til Samsungs tv. Idéen var god. I stedet for at købe et nyt tv efter et par år, kunne du købe en boks, der opgraderede og forbedrede dit nuværende tv. Desværre blev idéen hurtigt droppet igen. Hvorfor? Meget vel fordi Samsung hellere vil sælge nyt, og fordi det ville være en dårlig forretning at blive ved med at supportere gammel hardware. Det kan man sådan set ikke fortænke dem i.

Samsung Evolution kit

Helt så galt vil det næppe gå med Family Hub, men det er alligevel tankevækkende. Manglende opdateringer og support vil med tiden desuden kunne gøre dit smarte køleskab sårbart over for hackere og lignende.

Nogen skal jo gøre det…

Når det er sagt, er det også let at se potentialet og tiltrækningen. Styr alle hjemmets enheder fra én central hub og hav det totale overblik over hele husholdningen. Det lyder som en fremtidsvision, men det er faktisk muligt her og nu. Hertil bør Samsung også få lidt velfortjent ros. Uanset om det her er genialt eller ej, så er der nogen, som skal drive udviklingen. Vi taler som altid om hønen og ægget. I det lys har Samsung helt klart fat i den lange ende. Om teknologien så er moden nok til masseproduktion, det er en anden snak.

Hvad tænker du? Vil du overhovedet have at dit køleskab har forbindelse til internettet og vil du betale hvad det koster?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

Apples første hovedtelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. Til alt. Næsten.
Skal du have nye hørepropper, så er det nu kun de helt trådløse, der gælder.
Galaxy Buds Live er proppet med funktioner, men holder ikke, hvad de lover.
Køb traditionelle hørebøffer for de penge, du havde tænkt dig at bruge på trådløse støjdræbere.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Ud over PC'er i alle størrelser og vægtklasser lancerer HP også hovedtelefoner.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!