Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Øl, rockmusik og D.I.Y.

Maker-kulturen har gjort sit indtog på Roskildefestivalen. Når man trænger til at hvile ørene og lufte tømmermændene, kan man lege med teknologi.

Skrevet af / 25/06/2015 - 10:00
Øl, rockmusik og D.I.Y.

Roskildefestivalen, som starter på lørdag, handler mest om musik, samvær og øl (ikke nødvendigvis i den rækkefølge). Men der er også meget andet for festivalgæsterne at se.

Made festivalen, som vi tidligere har skrevet om, får sit eget hjørne på Roskilde, hvor man kan se og prøve ny teknologi, gør-det-selv projekter og futuristiske scenarier. Området vil dels byde på et “fremtidskig,” hvor publikum kan interagere med ny teknologi, og dels et DIY-område, man kan lave sit eget festivalgrej.

Man finder Maker-området i Bycenter Øst på Roskilde Festival. Området er åbent fra kl. 11-17 søndag til tirsdag, og kl. 11-15 i den officielle festival fra onsdag til lørdag.

Et kig ind i fremtiden
Man kan blandt andet møde og interagere med den open source-styrede robot Ragnar, som scanner sine omgivelser. På Roskilde Festival bruges Ragnar til at sortere affald. Festivalgæsterne kan også tage en tur til en anden virkelighed med Oculus Rift briller eller få kølet sine øl af solens stråler.

Der vil også være science talks og fremtidsmad, som giver et bud på, hvordan det bliver at være gæst på Roskilde Festival anno 2045.

maker_roskilde3

Hvis hjernen står af oven på flere dages festival, kan man i stedet få lov til at bruge hænderne med 3D-printere, lasercuttere og mere traditionelt værktøj. Ugen igennem er der workshops, hvor gæsterne kan bygge udstyr til deres camps. Man kan bygge en Camp Blaster (forstærker), en Diddley Bow (en-strenget guitar), campingmøbler og desuden printe sig en t-shirt eller mulepose.

maker_roskilde
Man kan blandt andet bygge enstrengede guitarer i maker-hjørnet.

Maker-området er skabt af Made Festival, som er en årlig maker-festival for teknologi, håndværk og design udviklet med støtte fra Fonden Roskilde Festival. MADE festival forventes at rykke til København i 2016.

Ligesom min ildsprudende kollega Geir Nordby kan undertegnede godt lide selv at tage del i løjerne. Videoen herunder viser en performance fra en tidligere Roskilde Festival med DIY-instrumenter.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top