Microsoft Surface

Football-spillere kastede med deres "iPad-kopier" i arrigskab over manglende netforbindelse.
forfatter

Microsoft Surface Pro 3 er en rigtig vellykket tabletcomputer, der både kan bruges som tablet og erstatte en bærbar pc. Men i den rå amerikanske fodboldsport er den tilsyneladende kommet på udebane.

Microsoft indgik i 2015 en sponsoraftale med det amerikanske NFL-forbund, der gjorde Surface Pro 3 til den officielle tablet ved kampene i NFL. For der skal selvfølgelig være en officiel tablet i den slags kampe, ligesom der skal være officielle hovedtelefoner, sodavand og meget andet. Det kostede i øvrigt Microsoft 400 millioner dollars at blive valgt til at opnå den ære.

Det er dog spørgsmålet, om det virkelig har været de knap tre milliarder kroner værd i form af markedsføring og synlighed. Spillere og kommentatorer kalder dem nemlig stadig “iPads”, “iPad-lignende dimser” eller sågar “iPad-kopier!

Spillerne skal bruge tabletterne ved sidelinjen i kampene til at se deres placering på banen og se billeder fra tidligere kampe. En opgave, der burde være forholdsvis simpel for en 8.000 krones high-end-tablet. Men den er rimeligvis afhængig af netforbindelse, og den glippede, da holdet New England Patriots søndag spillede titelkamp mod Denver Broncos.

I 20 minutter var det umuligt for spillerne at bruge deres tablets, hvilket gav årsag til frustrationer, indtil det lykkedes for de svedende Microsoft-medarbejdere at få netforbindelsen tilbage. Og det er ikke første gang, teknikken har drillet. I løbet af det seneste år har man flere gange kunnet se på kameraoptagelser fra sidelinjen, at spillere har kastet med deres tablets i frustration.

Tweet: Sean Jensen
Tweet: Sean Jensen

Efter kampen, der endte med et nederlag til Patriots, sagde holdets træner, Bill Belichick, dog, at problemerne med surface kun i meget beskeden grad havde påvirket kampens udfald. Beroligende ord fra en slagen mand – og egentlig livsbekræftende, at det stadig kan lade sig gøre at spille amerikansk fodbold uden at kigge på en tabletcomputer imens.

Kilder: Engadget, Business Insider

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.