Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Snapdragon 865 kommer med 5G og 8K-video

De fleste af næste års topmobiler kommer med Qualcomms nyeste flagskibs-processor. Og det betyder 5G i lange baner.

Skrevet af / 11/12/2019 - 13:51
Snapdragon 865 kommer med 5G og 8K-video

De fleste Android-baserede topmobiler kommer Qualcomms Snapdragon-processorer. I 2019 var Snapdragon 855 det bedste af det bedste fra Qualcomm, og den toptunede processor var bl.a. at finde i flagskibs-smartphones som OnePlus 7 Pro, Sony Xperia 1 og Samsung Galaxy Fold.

I 2020 kommer Qualcomms bedste processor til at hedde Snapdragon 865, har chip-producenten for nylig offentliggjort, og eftersom der er god grund til at formode, at mange topmobiler også i 2020 vil være baseret på Qualcomms teknologi, giver de nye funktioner i Snapdragon 865 os et godt fingerpeg om, hvad vi kan forvente os af det kommende års dyreste smartphones.

Først og fremmest bliver 2020 året, hvor din nye mobil med stor sandsynlighed får 5G. I hvert fald, hvis den er udstyret med Snapdragon 865, for med Qualcomms nye processor er 5G blevet obligatorisk.

Godt nok har Snapdragon 865 faktisk ikke integreret 5G, men processoren vil kun blive leveret på et chipset sammen med et separat 5G modem, nemlig Snapdragon X55 5G Modem-RF. Det bliver med andre ord ikke en mulighed for producenterne at fremstille en smartphone baseret på Snapdragon 865 og så levere den med et 4G-modem i stedet for det obligatoriske 5G-modem. Hvorfor Qualcomm har valgt netop denne løsning må stå hen i det uvisse, eftersom en anden af firmaets nye processorer, Snapdragon 765, kommer med integreret 5G-modem, hvilket bl.a. betyder et lavere strømforbrug og dermed længere batterilevetid.

Snapdragon 865 kommer ikke med integreret 5G-modem, men derimod med det eksterne Snapdragon X55 5G-modem. (Foto: Qualcomm)

8K-video og Dolby Vison

Men Snapdragon 865 byder på andre fordele end blot 5G. Qualcomm har nemlig også afsløret, at den kommende processor vil understøtte 8K-video og Dolby Vision HDR.

Til sammen betyder den høje opløsning og Dolbys HDR-teknologi, at din kommende smartphone både vil kunne optage og afspille video med mere detaljerigdom, bedre kontrast og mere naturlig farvegengivelse i de helt lyse områder.

Snapdragon 865 vil i øvrigt også kunne optage 4K-video med 120 fps, tage 200 MP billeder samt optage video i slow-motion med 960 fps.

Der er selvfølgelig ingen garanti for, at alle nye topmodeller får samtlige nye funktioner. Bl.a. fordi producenten formentlig skal betale for en separat licens hos Dolby for at kunne anvende Dolby Vision HDR.

De kommer med Snapdragon 865

En række producenter har allerede bekendtgjort, at de agter at lancere mobiler baseret på Snapdragon 865 i løbet af 2020. Det drejer sig bl.a. om HTC, LG, Motorola, OnePlus, Oppo og Xiaomi.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top