Nyhed

CES 2019: Årets nye OLED-tv’er fra LG

LG sliber knivene til tv-året 2019 med en række skarpe nyheder, heriblandt et helt nyt 8K OLED-tv!
forfatter

Startskuddet til årets CES-messe i Las Vegas lyder officielt først i næste uge, men som sædvanlig har LG tyvstartet ved at afsløre nogle frække tv-nyheder!

For tv-året 2019 har LG koncentreret sig om at gøre lyd- og billedbehandlingen endnu skarpere. Sydkoreanerne har udviklet en helt ny billedprocessor kaldet Alpha 9 Gen 2. Ud over at være endnu kraftigere end forgængeren anvender den nye processor såkaldt “deep learning” eller maskinlæring for at optimere lyd- og billedkvaliteten. LG-processoren analyserer indholdet og sammenligner det med en gigantisk database fuld af lyd- og billedinformation, og bruger så denne viden til at optimere det, du ser og hører.

LG OLED 2019: C9, E9, W9 – og Z9

Årets nye OLED-modelserie byder på en række nyheder, deriblandt det spritnye 8K-flagskib Z9 (th.). (Foto: LG)

Den nye processor bliver at finde i LG’s topmodeller, som for modelåret 2019 (ikke overraskende) ændrer navn til C9, E9, W9 og Z9. Men stop en halv – Z9, sagde du? Helt rigtigt – det er en helt ny model øverst på toppen af LG-hierarkiet. Z9 bliver LG’s første OLED-tv med 8K-opløsning og kolossale 88 tommers skærmstørrelse! Resten af OLED-modellerne må nøjes med 4K-opløsning.

Sidst, men ikke mindst forventes en ny, billigere B9-model i løbet af året. Den må klare sig med noget enklere processorkraft under panseret.

Samtlige nye OLED-modeller får desuden opgraderede HDMI-indgange og bliver verdens første med HDMI 2.1. Den nye HDMI-standard gør det bl.a. muligt at overføre 4K-video med op til 120 fps billedhastighed (eller 8K-opløsning op til 60 fps). Derudover får man en forbedret lydreturkanal (eARC) med øget båndbredde, hvilket åbner for bedre lydkvalitet mellem tv’et og soundbars og/eller surround-receivere, der også understøtter eARC.

Understøttelse af Dolby Atmos 3D-lyd er selvfølgelig på plads, forudsat at du har en soundbar eller et lydsystem, som understøtter det. Desuden kan de gaming-frelste glæde sig over VRR (Variable Refresh Rate), som automatisk sænker billedfrekvensen til spilkonsoller som Xbox One, samt en egen “low latency mode”, der sikrer lav forsinkelse ned til 13 millisekunder.

ThinQ AI, Google Home og Amazon Alexa

Årets nye OLED-modeller fra LG anvender den superkraftige Alpha 9 gen 2-processor med AI-egenskaber. (Foto: LG)

Desuden har LG selvfølgelig sørget for at gøre de nye tv-modeller smartere, mere brugervenlige og ikke mindst klargjort til stemmestyring. Den nye brugerflade WebOS 4.5 har et nyt “Home Dashboard”, der skal gøre det nemmere at finde det indhold, du gerne vil se. Kontrolsystemet ThinQ AI gør det muligt at kommunikere med “alt fra højttalere over aircondition til robotstøvsugere”.

ThinQ AI reagerer foreløbig kun på engelsk, men skulle blive tilgængelig i Norden. LG’s nye tv’er understøtter også Google Assistant, men det er foreløbig uklart, hvornår denne understøttelse også vil gælde de nordiske sprog. LG kommer også til T understøtte Amazon Alexa på nogle markeder (foreløbig uklart for Norden).

Årets nye LG OLED-modeller er forberedt til stemmestyring. (Foto: LG)

Pris og tilgængelighed

Så vidt vi ved, vil LG’s 2019 OLED-modeller have de samme størrelser som før (55, 65 og 77 tommer), med undtagelse af 88 tommers flagskibet Z9. Præcis hvornår de nye modeller kommer til salg, er endnu ikke bekræftet, men modelskiftet plejer erfaringsvis at begynde omkring månedsskiftet april/maj.

Lyd & Billede deltager som sædvanlig på CES-messen i Las Vegas i næste uge, og vi glæder os til at bringe dig de første indtryk fra messehallerne. Stay tuned!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.