TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Støjreduktion – eller lang batteritid?

WH-CH520 kan være tændt i over 50 timer i streg, mens WH-CH720 har støjreduktion med teknologi, den har arvet fra topmodellen.

forfatter
Publiceret 22/02/2023 - 14:30

Sony kører aggressivt på i den rimeligere ende af prisskalaen med de trådløse over-ear-hovedtelefoner WH-CH720N og on-ear-varianten WH-CH520. Den dyreste model har avanceret støjreduktion, mens den billigere har ekstra lang batteritid.

Sony WH-CH720N Black lifestyle
WH-CH720N. (Foto: Sony)

WH-CH720N – med støjreduktion

Sony WH-CH720N har såkaldt Dual Noise Sensor-teknologi og Sonys V1-processor til støjreduktion. Det er den samme, der sidder i topmodellen WH-1000XM5, så vi forventer effektiv støjdæmpning. Også takket være to mikrofoner i hver ørekop, kombineret med såkaldt Dual Noise Sensor-teknologi, som det så fint hedder.

Læs også Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Sony WH 1000XM5 2 scaled 1

Samtalekvaliteten varetages ved hjælp af såkaldte stråledannende (beamforming) mikroner, som ved hjælp af fasemanipulation opfanger lyden mere direkte fra munden, selv om hovedtelefonerne og dermed også mikrofonerne sidder bag ørerne. 

Batteritiden er mere end respektable 35 timer, og hovedtelefonerne understøtter Sony 360 Reality Audio, som simulerer 360 graders omsluttende surroundlyd fra et par hovedtelefoner.

Sony WH-CH520 Blue lifestyle
WH-CH520. (Foto: Sony)

WH-CH520 – 50 timers batteritid

Sony WH-CH520 er et sæt mindre on-ear-hovedtelefoner. De har ikke aktiv støjreduktion, men kan derimod byde på op til 50 timers batterilevetid. Sony lover komfort hele dagen og desuden god samtalelyd.

Begge modellerne har også Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) for at levere højkvalitetslyd, samt flerpunktstilslutning for enkel sammenkobling af enheder.

De nye hovedtelefoner har fysiske knapper, hvor storebror WH-1000XM5 bruger swiping. (Foto: Sony)

Flere muligheder med app

Både WH-CH720N og WH-CH520 kan app-styres, og her kan du skræddersy lyden med en 5-bånds grafisk equaliser. Der er også forudvalgte lydindstillinger efter genre og personlig smag.

Både WH-CH720N og WH-CH520 har multipunkttilslutning, så man kan tilslutte op til to trådløse enheder samtidig. De har knapbetjening på selve kopperne og kan også styres fra telefonens indbyggede stemmeassistent.

Tilslutning til Windows-PC og Android-mobiler går hurtigt via Swift Pair (Windows) og Fast Pair (Android). Det betyder, at du slipper for at vælge hovedtelefonerne på mobilens Bluetooth-liste, første gang de parres.

Sony WH-CH720N Blue GeirNordby
Sony WH-CH720N. Foto: Geir Gråbein Nordby

Pris og tilgængelighed

Sony WH-CH720N leveres i sort, blå eller hvid, og den vejledende pris er 1.500 kroner. WH-CH520 fås ligeledes i sort, blå og hvid samt beige, og her er prisen sat til 550 kroner.

Begge hovedtelefoner kan købes fra marts 2023. Vi har allerede fået CH720N ind til test og er spændte på resultatet.

Mere info: sony.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Ananas i øregangene Bang & Olufsen har lavet en ny specialudgave af deres EX-hørepropper. Denne gang i ananas-gul.
De fedeste hovedtelefoner til under 3000 kr.? De kinesiske hovedtelefoner FiiO FT3 kan være de heftigste, der er lavet i denne prisklasse.
lbpluss
En storm i et glas vand Argon Audio Quiet Storm ligner et sæt dyrere hovedtelefoner. Lyden står dog ikke mål med designet.
lbpluss
Proffer behøver ikke at betale mere Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, de er letdrevne med billigt udstyr, og de lyder meget dyrere, end prislappen giver indtryk af.
Hovedtelefoner for musikelskere De ser ud som før, men lyden er bedre end nogensinde i Sennheisers nyeste hovedtelefoner.
Følg Lyd & Billede