TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny højttaler-trio fra Rega

De er bedst kendt for pladespillere, men højttalerne i den nye RX-serie fortjener at komme frem i lyset.

Vores erfaringer med Regas højttalere er meget positive. Men det er lang tid siden, vi sidst har testet højttalere fra den kant. Som regel handler Regas nyheder nemlig om pladespillere.

Det kan den nye RX-serie råde bod på, for her har Rega skabt nye enheder, som de har monteret i slanke, men robuste kabinetter, der ikke dominerer rummet.

Regas RX-serie består af tre modeller. To gulvmodeller og en reolvariant. De har alle Regas nye bas/mellemtone med lynhurtig letvægtsmembran og en diskant med ZRR (Zero Rear Reflection), som dæmper reflekser fra bagsiden af ​​diskantenheden.

Rega RX1. Foto: Rega
Rega RX1. Foto: Rega

RX1, RX3 og RX5 fås i sort ask, valnød og naturfarvet kirsebærfiner, og priserne starter ved ca. 8.500 kroner for den 34 cm høje RX1. Gulvhøjttalerne RX3 på 80 cm og RX5 på 83,5 cm i højden er bedre egnede til større stuer, og har også sidemonterede basenheder for dybere bas i større rum.

RX3 forventes at koste omkring 13.000 kroner, imens RX5 havner omkring 17.000 kr parret.

Rega RX5. Foto: Rega
Rega RX5. Foto: Rega

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.