Højttalere

Med nye enheder skulle de to Excite-højttalere spille endnu bedre, især i bassen.
forfatter

De bedste af Dynaudios højttalere er efter vores erfaring noget af det mest musikalske, man kan købe for penge. Specielt begejstrede er vi for Excite- og Focus-modellerne fra Skanderborg.

Se Dynaudios billigste højttalere her.

Nu udvides førstnævnte serie med to nye modeller, der har fået større enheder, som går dybere og giver fyldigere bas. Den gulvstående Excite X44 bliver topmodellen i serien med to 20 cm Esotec+ basenheder –  naturligvis med Dynaudios helstøbte magnesium-polymermembran.

Læs testen af ​​Dynaudio Focus 600 XD her.

Kraftigere Esotec+ magneter og opgraderet kabling skulle give endnu bedre og mere kraftfuld lyd. Højttaleren, der er 124 cm høj, men kun 22,6 cm bred, har også Dynaudios Esotec+ diskant med 27 mm membran, samt en 14 cm mellemtone. Ligeledes med MSP-membran.

Foto: Dynaudio
Foto: Dynaudio

Det har hjulpet på følsomheden, som er 89 dB, og bassen, som nu går ned til 27 Hz. Lige så dybt som et koncertpiano.

Helt så dybt kommer Excitere X18 ikke. Den er en større version af X14, men med nedre grænse på 44 Hz, frem for 50 Hz på X14. Det er stadig ret flot i en højttaler, der blot er 32 cm i højden.

Læs testen af ​​X14 her.

Foto: Dynaudio
Foto: Dynaudio

Den kompakte X18 har en 17 cm MSP-bas med samme opgraderinger som topmodellen X44: Bedre kabler internt, Esotec+ magneter og 27 mm Esotec+ diskant.

Højttalerne fås i hvid, sort, valnød og rosentræ.

Foto: Dynaudio
Foto: Dynaudio

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.