Nyhed

High-end nostalgi

McIntosh giver efter for presset, og starter igen produktionen af sine legendariske rørforstærkere fra 1960'erne.
forfatter

McIntosh har været med længere end de fleste, og firmaet har derfor en rig historie med en masse successer gennem tiderne. Deres stereo-rørforstærker MC275 gik ud af produktion for årtier siden, men efter længere tids pres måtte McIntosh starte produktionen op igen. Og nu finders der derfor en moderne udgave af den 75 W kraftige forstærker, som fortsat sælger støt.

Den slags fans er der uden tvivl mange producenter, der gerne ville have. Og McIntosh ophidsede igen sine fans igen, da de for nogle år siden lavede en begrænset serie af de legendariske forstærkere MC75 og C22 i en overdådig jubilæumsudgave.

C22-Angle

Dengang som nu handler det om C22, en rørforforsterker med pladespillerindgang, mange justeringsmuligheder og fjernbetjening. De to mono forstærkere MC75, på 75 W hver, er som forforstærkeren holdt i samme klassiske design som originalerne fra 60’erne.

C22-Back

F0rforstærkeren C22 har 10 lydindgange med to afbalancerede og seks ubalancerede indgange plus pladespiller indgange til Moving Coil og Moving Magnet-pickupper med valgbar belastningsmodstand og kapacitiv belastning.

MC75-Side

Mono forstærkeren MC75 har balancerede og ubalancerede lydindgange og højttalerterminaler med udgange til 2, 4 og 8 ohms højttalerbelastning.

Forstærkeren bruger klassiske KT88 udgangsrør, som er kendt for deres robusthed og potente effekt, og alle retro-forstærkere, herunder forforstærkeren, er opgraderet til moderne standarder med komponenter, elektromagnetiske afbrydere og korte signalveje.

MC75-Top

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Der er lukket for kommentarer.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.