Redaktionen anbefaler

Årets Bedste 2019-2020

Konto på Lyd & Billede

Log ind Abonnement Abonner på magasinet Support abonnement: Tlf:89 88 28 33 Kontakt os

Bang & Olufsen

Kriseramte B&O svinger sparekniven, og afskediger 125 ansatte.

Følg Lyd & Billede på Twitter  og Instagram Instagram

Det danske prestigemærke B&O laver gode produkter. Det har tests ofte vist. Men overskuddet står det skidt til med. Derfor skal der nu skæres 100 millioner kroner af omkostningerne for at bringe firmaet på ret køl. Og det skal ske der, hvor det gør allermest ondt, nemlig på medarbejdersiden og på B&Os kerneområde – AV-forretningen. Altså tv, hi-fi og højttalere.

Det er ikke nok at lave nogle af verdens bedste produkter. Man skal også kunne tjene penge på dem,” siger B&O’s topchef Tue Mantoni. “Vi har øget omsætningen, men vi mangler stadig at få sorte tal på bundlinjen.

B&O skriver i en børsmeddelelse, at der skal skæres 125 fuldtidsstillinger, heraf de fleste i AV-afdelingen. Fyringerne vil dog i sig selv udløse yderligere udgifter på 15-30 millioner kroner i sidste kvartal af regnskabsåret 2014/15.

B&O har netop offentliggjort de foreløbige tal for tredje kvartal af regnskabsåret, som viser en omsætningsstigning på 19 procent, til 800 millioner kroner. Det lover godt. I det foregående kvartal var omsætningsvæksten nemlig på blot to procent.

Efter flere år med underskud har B&O nu officielt været sat til salg siden januar. Investeringsbanken Carnegie har siden da ledt efter en partner til opkøb eller samarbejde, men indtil nu uden resultat.

B&O har i dag ca. 2.300 ansatte.

annonce
annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

5
Leave a Reply

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of

Læs også<

Derfor har vi brug for 8K

2020 bliver 8K-TV’ernes år. Men hvor store skal de være, og hvor tæt på skal du sidde, for at det giver mening?

Samsung lancerer karaoke-app til menneskets bedste ven

Karaoke-app til vovsen

Den koreanske elektronikgigant er klar med ny idé, som burde være blevet præsenteret d. 1. april.