annonce

CES 2019: Ekstra opløsning og dynamik

Panasonics nye full-frame-kameraer Lumix S1 og S1R kommer til marts med ekstra funktioner.

(Foto: Producent)
annonce

Panasonic luftede nyheden om, at de udvikler full-frame systemkameraer med 24 x 36 mm billedsensorer, på Photokina 2018. Nu ved vi, at de to kameraer kommer i slutningen af marts, og at de får nye funktioner.

De to modeller er temmelig ens, med enten en 24 eller en 47 megapixel full-frame billedsensor. De er rettet mod professionelle og entusiaster, og er ganske kompromisløst bygget med stort håndgreb, vejrbeskyttelse og samme objektivfatning som Leica SL. L-fatningen, som den hedder, giver mulighed for meget lysstærk optik, og både Leica, Panasonic og Sigma har forpligtet sig til at udvikle optik til L-fatningen.

HLG Photo

De nye kameraer får et par funktioner, som ikke har været annonceret tidligere. HLG Photo giver billederne udvidet dynamik med en Hybrid Gamma Log-profil, og billederne ser specielt godt ud på Panasonics 4K-tv’er, der understøtter HLG, får vi at vide.

Kameraerne får også en højopløst indstilling – High-Res. Ligesom på andre kameraer anvendes integreret billedstabilisering, som flytter billedsensoren otte gange. Hver gang tages et billede, som så sættes sammen til ét billede med meget højere opløsning og detaljerigdom.

Det bliver i hvert fald godt for produkt-, landskabs- og andre stillbilleder, hvor motivet står stille. Kameraerne skulle også få en slags bevægelseskompensation, som måske kan gøre stativer overflødige.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Huawei Nova 5T er til at leve med, når det nu ikke kunne være anderledes.

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Loewe genopstår

Loewe vil vise de nye produkter frem på IFA 2020.