Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

En forunderlig verden udgives på Disney+ i dag

Premiere på ny animationsfilm på Disney+ til jul.

Skrevet af / 23/12/2022 - 09:01
En forunderlig verden udgives på Disney+ i dag

Disney+ har en spændende julegave til animationsfans med udgivelsen af En forunderlig verden (Strange World) på streamingtjenesten i dag, lillejuleaften.

I En forunderlig verden introduceres vi for den legendariske eventyrerfamilie Clade, som forsøger at navigere i et ukendt, forræderisk landskab i selskab med en broget flok, som inkluderer en drilsk klat ved navn Splat, familiens hund Legend og en række glubske skabninger.

En forunderlig verden. (Foto: Walt Disney)

Filmen er inspireret af animationsfilm fra Disneys guldalder samt Jules Vernes legendariske forfatterskab.

Skuespillerne, der lægger stemmer til, tæller bl.a. Jake Gyllenhaal som Searcher Clade, en familiefar, som kommer ud af sin komfortzone på en særdeles uforudsigelig mission; Dennis Quaid som Searchers patriarkalske far Jaeger og komikeren Jaboukie Young-White som Searchers 16 år gamle søn Ethan.

Samt forfatteren Gabrielle Union som Meridian Clade, en dygtig pilot og Searchers partner; og Lucy Liu som Callisto Mal, Avalonias frygtløse leder, som fører ekspeditionen ind i den forunderlige verden.

En annerledes verden_1 (4) En annerledes verden_1 (2) En annerledes verden_1 (7) En annerledes verden_1 (6)
<
>
En forunderlig verden (Foto: Walt Disney)

Don Hall (Raya and the Last Dragon) står for instruktionen, mens manus er skrevet af Qui Nguyen.

I et interview med IndieWire fortalte Hall følgende om inspirationen bag den nye animationsfilm:

“‘Strange World’ was influenced by pulp magazines of the ’30s, authors Jules Verne and Edgar Rice Burroughs, and some of my favorite action-adventure movies. I would liken it to ‘Raiders of the Lost Ark’ — but with a wacky family right out of ‘National Lampoon’s Vacation’. ‘Strange World’ looks forward as well as back with its core idea of saving the environment.”

Læs også Camerons dårskab? Avatar 2 er ikke en film, jeg har gået og længtes efter, men James Cameron kan overraske, og han behersker absolut fortsat kunsten at underholde.
En forunderlig verden. (Foto: Walt Disney)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

Følelserne er tilbage!

Netflix slår til!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top