Search
Generic filters

Apple Silicon i Mac’er inden udgangen af 2020

Udfaser Intel for bedre ydelse.

Nogle af os husker stadig, da Apple erstattede PowerPC-processorerne med Intel-processorer. For et firma, der gerne dissede Intels processorarkitektur til fordel for PowerPC, kom det som en overraskelse for de fleste, især Apple-fanboys, at Apple gik over til fjenden.

Men historien har vist, at det var et smart træk. Apples hardware har haft godt af det, og i dag rynker ingen på næsen af, at en MacBook har en Intel-processor.

En Macintosh fra 1984. (Foto: Apple)

PowerPC erstattede de endnu tidligere Motorola-baserede processorer, så processorskifte er ikke noget nyt for Apple. Men nu er det blevet tid til et nyt generationsskifte, og Apple planlægger at udfase de Intel-baserede processor og erstatte dem med deres egne Silicon-processorer.

(Foto: Apple)

Apple Silicon er allerede i brug i iPad i form af A12-processoren, og processorarkitekturen kan også skaleres til bærbare og stationære Mac-computere. Apple planlægger at lancere de første Mac’er med egne processorer inden udgangen af 2020, med en overgangsfase, der skal vare i to år.

Adobe Lightroom på en Mac med A12Z-processoren. (Foto: Apple)

På WWDC – Apples udviklerkonference, der i stedet for at foregå i Apple Park i Californien i år er flyttet til internettet – fortalte Tim Cook i dag, at Apple tilbyder en Mac Mini til udviklere, der skal lave apps til Mac’er med den nye processor. De kan få adgang til en specialversion af Mac Mini med en A12Z-processor, der kører en beta-udgave af Apples næste Mac OS, Big Sur.

Apple siger, at de er optaget af, at den nye processor skal give meget bedre ydelse med så lavt energiforbrug som muligt. De fleste apps, der kan bruges på en Intel-baseret Mac, kan let kompileres i Xcode til brug på en Mac med Apple Silicon.

Redigering i Final Cut Pro X på en Mac med A12Z. (Foto: Apple)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.