Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Grønt udspil fra Acer i Dubai

Samtidig med FNs COP28 klimakonference lover Acer nye, grønne initiativer.

Skrevet af / 07/12/2023 - 10:50
Grønt udspil fra Acer i Dubai

Verdens ledere flyves i disse dage ind med privatfly til FNs COP28-klimakonference i Dubai. Men det er ikke kun politikere og miljøfolk, der svinger de grønne faner i ørkenstaten.

Acer har i Dubai præsenteret visionen “Conscious Technology”, der skal hjælpe med at tackle klimaforandringer.

Elektronikgiganten har tilsluttet sig RE100-initiativet og forpligtet sig til at bruge 100% elektricitet på vedvarende energi inden 2035. Virksomheden har også forpligtet sig til at opnå netto-nuludledning inden 2050.

Desuden har Acer sat et mål om at bruge 20-30% genbrugsplast i sine computere og skærme inden 2025. Foreløbig er de med 17% i 2022 nået lidt over halvvejs.

Vi skal fremskynde indførelsen af vedvarende energi for at bekæmpe klimaforandringer forårsaget af global opvarmning,” siger Acers bestyrelsesformand og CEO Jason Chen. “I 2022 nåede Acer Group op på 44% vedvarende elektricitet. For at nå vores mål på 100% vil udnyttelse af sol- og vindenergi i energilagringsteknologi være nøglen.

Acer skal bruge 100% grøn strøm inden år 2035, siger Acers CEO, Jason Chen. (Foto: Acer)

Jason Chen fortalte også på pressemødet, at halvdelen (ca. 1.000 medarbejdere) af Acers europæiske ansatte er beskæftiget med genbrug af elektronik. Det gælder ikke kun Acers egne returnerede produkter; virksomheden laver også genvinding og miljøhåndtering af omkring 40 andre elektronikvirksomheders produkter.

Der var selvfølgelig også nye produkter på programmet. Acer har således lanceret en række soldrevne energilagringsløsninger. Den nye serie af mobile kraftværker kommer i modeller på 600Wh, 1800Wh og 3000Wh, kombineret med et udvalg af foldbare solpaneler. Priser og skandinavisk tilgængelighed blev ikke oplyst.

200W-1 1800W-EU 01
<
>
Acer har præsenteret en række solpaneler og power banks til backup og selvforsyning. (Foto: Acer)

På PC-siden præsenterede Acer den nye Aspire Vero 16 (AV16-51P). Genbrug og og miljøbevidsthed er tænkt ind i hvert trin af computerens “livscyklus” – fra fremstilling til emballering til genanvendelse efter endt levetid. Kabinettet indeholder mere end 60% genbrugsplast. Emballagen er 100% genbrugsmaterialer, og selv skruerne er standardiserede, så maskinen er nem at adskille og genbruge.

Aspire Vero 16 er bygget af 60% genbrugsplast. (Foto: Acer)

Elektronikken er dog ny, men de nyeste Intel Core Ultra-processorer er mere energieffektive end tidligere generationer. Og de indeholder Intel AI Boost, hvis nye AI-drevne funktioner lover ekstrem energieffektivitet.

Acer Aspire Vero 16 kan købes fra andet kvartal 2024, og koster fra 6.999 kroner.

Udstillingen med temaet “Conscious Technology for a Brighter Tomorrow” fortæller om Acers igangværende klimaindsats og den teknologi, der er designet og fremstillet med tanke på fremtiden. Udstillingen vises på Alserkal Avenue i Dubai og fremhæver produkter og tjenester under fire livsstilskoncepter for arbejde, læring, transport og livsstil.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Scroll to Top