TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Acer-chromebooks til hjem og arbejde

Acer lægger ud Las Vegas med billige og enkle bærbare med Chrome som styresystem.

forfatter
Publiceret 04/01/2022 - 12:56

Acers første lancering på CES 2022 handler om Chromebooks. Både til hjemmebrug og arbejde. To af dem er i traditionelt laptop-format, mens den tredje har 360-graders hængsel.

Alle tre Chromebooks loves at indeholde de nyeste lyd- og videoteknologier til at lette multitasking og produktivitet for studerende, hybridarbejdere og hjemmebrugere.

Acer Chromebook Spin 513 er en “convertible”-computer med et slankt design og et solidt aluminiumskabinet, så den kan tages med på farten til skole, projekter og arbejde. Processorvalget afslører, at vi er i Chrombook-land. Det er nemlig en MediaTek Kompanio 1380-processor med otte kerner. I stedet for de alle steds nærværende Intel- og AMD-processorer. Skærmen er på 13,5 tommer og kaldes VertiView, hvilket dækker over, at den er er i 3:2-billedformat, som giver brugerne 18% mere lodret skærmplads end en 16:9-skærm. Skærmopløsningen er på 2256 x 1504 pixels.

Acer Chrombook Spin 513 har 360-graders hængsel og højt opløst skærm. (Foto: Acer)

Acer Chromebook 315 er en ret stor 15,6″, bærbar, der beskrives som et økonomisk overkommeligt valg for brugere, der søger en enhed til effektiv og ubesværet multitasking. Altså en maskine i den forholdsvis billige ende. Hvor billig må tiden vise, da prisen ikke er offentliggjort endnu. Men vi ved til gengæld, at den vil kunne fås både med og uden touchskærm. I begge tilfælde bliver skærmopløsningen Full HD (1920 x 1080 pixels).

Acer Chromebook 315 er en velvoksen maskibe på 15,6 tommer. (Foto: Acer)

Acer Chromebook 314 er den billigste model, som sigter på studerende og skolebørn. At vi er i økonomiklassen, understreges af, at Acer fremhæver en “god hverdags-ydeevne.” Ikke desto mindre er 14 tommer store computer stadig robust nok til at overholde MIL-STD 810H-standarden for militært isenkram. Batteritiden opgives til 10 timer, og der er Full HD (1920 x 1080) skærm, og Wi-Fi 6. Også Chromebok 314 kan fås med touchskærm.

Acer Chromebook 314 er beregnet til det skrabede budget. (Foto: Acer)

Priser og tilgængelighed:

Acer Chrombook Spin 513 koster 4.999 kroner, og kan købes fra april.
Acer Chromebook 135 kan købes fra slutningen af første kvartal. Pris er ikke oplyst.
Acer Chromebook 314 kan købes fra april. Prisen bliver 2.699 kroner med almindelig FHD-skærm og 2.899 kroner med FHD touchskærm.

Med en ny chromebook vil du have alle kollegernes beundrende blik over din skulder hele dagen… (Foto: Acer)

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Berlin: Logitech vil være de kreatives bedste ven Logitech afslører en stor satsning på det kreative og legende publikum. Vi er med på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Skarpeste ultrabærbare nogensinde Dell XPS 13 Plus er den knivskarpest designede ultrabook-computer, vi har set nogensinde. Næsten for designet faktisk.
Kontorudstyr behøver ikke være gråt Logitech lancerer nye webcams og headsets til kontoret - i friske farver
Lenovo lancerer ny foldbar bærbar på 16 tommer To år efter den første foldbare computer kom på markedet, er Lenovo nu klar med en opfølger til X1 Fold. Den nye model byder blandt andet på en større skærm og slankere krop.
Huawei er tilbage! Kinesiske Huawei lancerer både smart-ur, ny bærbar computer samt en tablet på årets største elektronikmesse.
Følg Lyd & Billede