Redaktionen anbefaler

Årets Bedste 2019-2020

Konto på Lyd & Billede

Log ind Abonnement Abonner på magasinet Support abonnement: Tlf:89 88 28 33 Kontakt os

Apple vs. Bose

Efter at have været bedste venner i mange år er Apple og Bose raget uklar med hinanden. Boses hidtil populære produkter er med øjeblikkelig varsel taget af hylderne i Apples butikker.

bose_qc25
Boses støjdæmpende hovedtelefoner er populære hos de samme kunder, der strømmer til Apples butikker.

Apples butikker – både de fysiske og webbutikken – har hidtil været en vigtig salgskanal for Boses støjdæmpende hovetelefoner og transportable Bluetooth-højttalere. Og Boses produkter har været populære tilbehør til iPhones og iPads. Men ikke mere. Gårsdagens venskaber er glemt, og man leder forgæves efter antydningen af Bose på Apples virtuelle butikshylder. En søgning på Bose giver godt nok 15 resultater, men ingen af dem med den fjerneste relevans.

bose_apple_store
Man søger forgæves efter Boses på hylderne i Apple Store.

Bose og Apple taler med deres respektive lukus- og livstilsprodukter begge til samme kundegruppe, og de to har haft stor gavn af hinanden. Indtil nu. Men efter at Apple i maj købte hovedtelefonfirmaet Beats, er forholdet mellem de to blevet mere kompliceret. Bose har således i juli sagsøgt Beats Audio (og derigennem Apple) for at have stjålet sin støjreduktionsteknologi fra Bose. En sag, som dog hurtigt blev afgjort uden for retssalen – inden det fogedforbud mod import af Beats-produkter til USA, som Bose havde truet med, kunne blive en realitet.

10.000 dollars i bøde for at bruge Beats-telefoner
Den dråbe, der fik bægeret i Cupertino til at flyde over, var dog nok en sponsoraftale mellem Bose og den amerikanske fodboldliga NFL. Bose underskrev i august en aftale om at være det officielle NFL-hovedsæt, en titel, som gennem 13 år har tilhørt Motorola. Hvad Bose har givet for sponsoratet, er uvist, men NFL afslog et tilbud fra Motorola på 50 millioner dollars. Bose fik sponsoraftalen – og de håndhæver den nidkært!

bose_nfl_sponsor
Bose er officiel hovedtelefon under NFL-kampene. En rolle, som bevogtes nidkært.
Foto: Connor Radnovich / Associated Press

NFL måtte således i sidste uge idømme San Francisco-stjernespilleren Colin Kaepernick en bod på 10.000 dollars for at have båret et sæt hovedtelefoner af det forkerte mærke på stadion. Et pink sæt Beats by Dr. Dre-hovedtelefoner!

colin_kaepernick
Colin Kaepernick fik en bøde på 10.000 dollars for at bruge et sæt hovedtelefone fra Apple-ejede Beats Audio.

At blive ydmyget offentligt at Bose på den måde var tilsyneladende for meget for Apple. Boses produkter er overalt på kloden fjernet fra Apples webbutikker, og de fysiske butikker ventes at følge efter.

Kilder: Gizmodo, The Verge og Boston Globe.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

3
Leave a Reply

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of

Læs også<