Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 07Deltag

Anmeldelse: Tom Clancy’s Jack Ryan, 2. sæson

Ryan redder Venezuela

Jack Ryan er tilbage – og denne gang har han lagt sin analytiske hjerne­halvdel til side.

Publiceret 30/12/2019 - 09:31
Tom Clancy’s Jack Ryan, 2. sæson
Tor Aavatsmark

Sidste år gav Amazon os en heftig TV-adaption af CIA-analytikeren Jack Ryan (Krasinski), baseret på bestseller-mastodonten Tom Clancys romanfigur. Her fik vi endnu et reboot af Ryan (tidligere spillet af Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck og Chris Pine), opdateret til nutidens fjendebillede og med en ung, fremadstormede Ryan, der fik mulighed for at bruge sine skarpe analytiske evner og vokse i felten.

2. sæson er væsentlig mere action-tung – og desværre også væsentlig mere simpel. Ryan er nu sikkerhedsrådgiver for en amerikansk senator og sendes til det kaotiske og gennemkorrupte Venezuela for at følge op på et spor om muligt ulovligt våbensalg. Han får selskab med sin gamle partner, CIA-agenten Greer (Pierce), der efterforsker ulovlig opsendelse af hemmelige satellitter.

I Venezuela går de ikke rundt om den varme grød, men anklager landets arketypiske korrupte præsident for at stå bag ulovlig våbenimport, valgsvindel og drabet på en amerikansk senator. Ryan sætter sig for at løse sagen, ikke med kløgt og finesse, men med amerikansk brutalisme, våben og hjælp fra den tyske efterretningstjeneste.

Sæsonen begynder rigtig godt med analytisk opbygning af plottet og et særdeles heftigt næsten-remake af angrebet på den amerikanske bilkortege fra Dødens karteller. Derefter går det hurtigt, brutalt og alt for enkelt fremad.

Især har vi problemer med den konstruerede karakter Harriet Baumann (en usikker Noomi Rapace). Baumann er der tydeligvis for at skabe tiltrængt friktion og dramaturgi, men hun er alt for let at læse, og hendes handlinger virker ikke troværdige.

Den venezuelanske præsident er åbenlyst inspireret af den virkelige præsident Maduro, men her er han så stereotyp og endimensionel, at man mister interessen. Udnyttelse af dyrebare naturressourcer, russisk indblanding, korruption og valgsvindel er alt sammen aktuelle emner, men håndteres alt for letkøbt og nonchalant.

Især slutningen af 2. sæson er alt for overdrevet og usandsynlig. Når det er sagt, så er der masser af god bang-for-the-buck her – men vi forventede altså mere af Jack Ryan. Tre solide stjerner.

Endnu en gang leverer Amazon fortræffelig streaming-kvalitet. De mange mørke scener er exceptionelt detaljerige, og surround-sporet imponerer ligeledes. Hele 2. sæson kan streames fra Amazon Prime nu.

picture1
<
>

Fakta:

  • Release: 1/11 2019
  • Instruktion: Andrew Bernstein m.fl.
  • Med: John Krasinski, Noomi Rapace, Michael Kelly, Wendell Pierce, John Hoogenakker, Jordi Mollà, Francisco Denis
  • Land: USA
  • År: 2019
  • Tid: 6:40 timer
Scroll to Top