anmeldelse: Lucy

God Besson-film

Den særdeles aktive filmskaber Luc Besson har hovedsagelig produceret film de sidste 15 år. Nu har han både skrevet manuskript til og instrueret sin egen vellykkede film for første gang i lang tid. Lucy er god underholdning, men kunne have været endnu bedre.
Karakter
Action
Lucy
Annonce
Annonce

Lucy (Johansson) er på en længere rejse i Fjernøsten, da hun bliver narret af sin kæreste til at levere en kuffert til den skruppelløse gangster Mr. Jang (Min-sik Choi) og hans kumpaner. De tager hende som gidsel og indopererer et stort parti syntetisk narkotika, der skal smugles til Europa, i hendes mave.

Pakken revner, og langsomt, men sikkert får Lucy særlige evner, der gør, at hun kan udnytte hele sin hjernekapacitet. Hun får hjælp af professor Samuel Normann (Freeman), som er ekspert i den menneskelige hjerne, og snart vender situationen, og Lucy bliver en ufattelig kampmaskine.

Franske Luc Besson har været i branchen i over tredive år og gjorde sig især bemærkede i 90’erne med film med stærke kvindelige hovedroller som Nikita (1990), Leon (1994) og Det femte element (1997).

Selv om Besson har instrueret enkelte film de seneste år (med blandede resultater), har han primært fungeret som manuskriptforfatter og producent på op mod hundrede (!) film siden 2000. I den tid har han været medskyldig i en hel del dårlig underholdning, men med Lucy han er tilbage i sit rette element. Her er både en stærk kvindelig hovedrolle, overmenneskelige evner, seje biljagter, opfindsomme actionscener og lækker scenografi.

Annonce

Lucy har et fascinerende plot, og filmens præmis giver uanede muligheder for at lave en god, seværdig filmfortælling. Det har Besson også gjort. Filmen er bestemt godkendt og indeholder alle ingredienser til en hyggelig aften foran skærmen, men desværre er der enkelte ting, der giver minuspoint.

For det første burde selve kerneideen have være udnyttet bedre. Lucy har en del sjove pointer omkring ideen med at udnytte hjernekapaciteten fuldt ud, men der mangler flere kreative påfund. For det andet er Scarlett Johansson lejlighedsvis noget statisk og bruger for meget tid på at stirre ud i luften. Når det er sagt, så gør hun dog generelt en god indsats i den krævende rolle. For det tredje har filmen problemer i den afsluttende fase, hvor den mangler nedslagskraft og bliver lidt for pompøs.

Alt i alt er det dog en forfriskende film, som sikkert vil glæde mange, og som bliver en tand bedre, hvis man har en skål popcorn i skødet. Og så er danske Pilou Asbæk med. Fire stærke hjerner.

Lucy er en god anskaffelse på Blu-ray. Der er kun to bag-om-filmen på tilsammen en halv time, men det er nok til at få et godt indblik i produktionen. Den tekniske standard er meget høj. Universals billedgengivelse er virkelig flot med knivskarpe detaljer og fornemme farver. Lydsporet (dts-MA 5.1) er også detaljeret og meget imponerende.

Lucy_11-990x505-990x505 Lucy_10-990x505-990x505 Lucy_9-990x505-990x505 Lucy_8-990x505-990x505 Lucy_7-990x505-990x505 Lucy_6-990x505-990x505 Lucy_5-990x505-990x505 Lucy_4-990x505-990x505 Lucy_3-990x505-990x505 Lucy_2-990x505-990x505 Lucy_1-990x505
<
>
Fakta
  • Release: 12. januar 2014
  • Instruktion: Luc Besson
  • Med: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Amr Waked, Julian Rhind-Tutt, Pilou Asbæk, Analeigh Tipton
  • Genre: Action
  • Land: Frankrig
  • År: 2014
  • Tid: 1:29 timer
IMDB Rating

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.