Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Alienware M18

Alienware M18 er stor og flad som en flynder. Og en af de hurtigste PC’er til dato.

Skrevet af / 03/11/2023 - 11:03
Alienware M18

Vi kan lige så godt sige det med det samme: Denne computer er for de få. 

For det første koster den vanvittigt meget. Du kan med lethed få tre flotte bærbare PC’er for samme pris. Og tilsammen vil de sandsynligvis fylde og veje mindre i tasken. 

For det andet skal du have et behov for computerkraft, der er så ekstraordinært, at du er villig til at ofte de absurd mange kroner. 

Det kan for eksempel være, hvis du er seriøs e-sportsatlet. Altså gamer. Alienware M18 kan også være interessant for grafiske designere og filmskabere, der har brug for at bearbejde absurde mængder af data. 

Stærkeste grafikkort nogensinde

Grafikkortet er Nvidia GeForce RTX 4090 med 16 GB video-RAM. Selv om det er er mobiludgaven, der er langt mindre muskuløs end den stationære version, er det stadig det vildeste grafikkort, der nogensinde har siddet i en laptop. 

Skærmen er stor og skarp, men lidt mat, da overfladen er antirefleksbehandlet. Farvegengivelsen er glimrende, men uden den dybde og intensitet, vi er blevet vant til med OLED-skærme. Men eftersom Alienware M18 er en gamingcomputer, handler det først og fremmest om hastighed. Maskinen kan købes med enten en QHD+ skærm (2.560 x 1.600 pixels) med 165 Hz opdateringshastighed eller FHD-opløsning (1.920 x 1.200 pixels) med svimlende 480 Hz opdatering. Til skuffelse for grafisk kreative er 4K-skærm ikke en valgmulighed. 

Konklusion

Når jeg skal spille, foretrækker jeg normalt at have separat skærm og tastatur.  Alienware M18 er så stor og så gennemført overdrevet, at dette ikke er absolut nødvendigt. Skærmen på 18 tommer optager lige så meget af synsfeltet som en 27-tommers skærm på normal arbejdsafstand. Og det mekaniske tastatur er næsten ligelækkert og præcist som mit løse tastatur. Og med (næsten) det helt rigtige Cherry-klik.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top