Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

Vi kårer

Årets Lydinnovation 2021-2022

Mercedes S-Klasse er en VIP-øse ud over det sædvanlige: Med Burmester-lyd og dejlig basmassage i sæderne får du med garanti lyst til at køre en omvej hjem.

Skrevet af / 27/10/2021 - 13:00
Årets Lydinnovation 2021-2022

Mercedes og Burmester har et tæt samarbejde på lydfronten, og på S-Klassens flagskibsmodel har de virkelig givet den gas. I stedet for et såkaldt 3D-system med 15 højttalere får man hele 31 af slagsen her. Den samlede forstærker-effekt er opgivet til 1750 watt, hvoraf de 400 watt går til en kraftig subwoofer i bagagerummet.

Som om det ikke var nok, er denne S-Klasse også udstyret med såkaldte resonanssendere – basvibratorer – i stoleryggen. Det er ikke almindelige højttaler-enheder, men elektriske motorer, som får stoleryggen til at vibrere i takt med musikken. Det er her, den fjerde dimension i “4D” kommer fra.

Den omfattende lydpakke har selvfølgelig indflydelse på prisen: 123.060 kroner må man punge ud med for 4D-versionen. Men hvis man hører til dem, der virkelig sætter pris på god lyd, kan det faktisk være dét værd.

Basmassage i stoleryggen

Der kommer luft under nakkehårene, når Burmester 4D-anlægget byder op til dans: Her er der absolut ikke sparet på kræfterne! Et stort og kraftfuldt lydbillede fylder kabinen, og vi griber os selv i at trampe takten til Rage Against the Machine. Eller rettere sagt, takten tramper i os!

Efter en vis erfaring med basvibratorer fra biografer, forlystelsesparker og lignende får man let den tanke, at det er en gimmick. Men Burmester har faktisk formået at få vibratorerne til at fungere overraskende godt i samspil med de sædvanlige bashøjttalere. Der er hele tiden god synkronisering mellem de fysiske anslag og baslyden. Det føles simpelthen, som om man har en gigantisk, hårdtslående subwoofer i ryggen!

4D-funktionen giver også en anden, uventet bonus: Selv på ganske lav lyttevolumen får man en tydelig fornemmelse af bas-anslagene, som man ellers ikke får fra vanlige lydsystemer. Og på virkelig høj volumen kan man mærke nogle voldsomme dunk i ryggen – præcis som at være til en højlydt rockkoncert.

Det her er hi-fi-billyd, når det er bedst!

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top