TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Vi kårer Årets Lydinnovation 2021-2022

Direktørbil med dundrende bas

Mercedes S-Klasse er en VIP-øse ud over det sædvanlige: Med Burmester-lyd og dejlig basmassage i sæderne får du med garanti lyst til at køre en omvej hjem.

forfatter
Publiceret 27/10/2021 - 13:00

Mercedes og Burmester har et tæt samarbejde på lydfronten, og på S-Klassens flagskibsmodel har de virkelig givet den gas. I stedet for et såkaldt 3D-system med 15 højttalere får man hele 31 af slagsen her. Den samlede forstærker-effekt er opgivet til 1750 watt, hvoraf de 400 watt går til en kraftig subwoofer i bagagerummet.

Som om det ikke var nok, er denne S-Klasse også udstyret med såkaldte resonanssendere – basvibratorer – i stoleryggen. Det er ikke almindelige højttaler-enheder, men elektriske motorer, som får stoleryggen til at vibrere i takt med musikken. Det er her, den fjerde dimension i “4D” kommer fra.

Den omfattende lydpakke har selvfølgelig indflydelse på prisen: 123.060 kroner må man punge ud med for 4D-versionen. Men hvis man hører til dem, der virkelig sætter pris på god lyd, kan det faktisk være dét værd.

Basmassage i stoleryggen

Der kommer luft under nakkehårene, når Burmester 4D-anlægget byder op til dans: Her er der absolut ikke sparet på kræfterne! Et stort og kraftfuldt lydbillede fylder kabinen, og vi griber os selv i at trampe takten til Rage Against the Machine. Eller rettere sagt, takten tramper i os!

Efter en vis erfaring med basvibratorer fra biografer, forlystelsesparker og lignende får man let den tanke, at det er en gimmick. Men Burmester har faktisk formået at få vibratorerne til at fungere overraskende godt i samspil med de sædvanlige bashøjttalere. Der er hele tiden god synkronisering mellem de fysiske anslag og baslyden. Det føles simpelthen, som om man har en gigantisk, hårdtslående subwoofer i ryggen!

4D-funktionen giver også en anden, uventet bonus: Selv på ganske lav lyttevolumen får man en tydelig fornemmelse af bas-anslagene, som man ellers ikke får fra vanlige lydsystemer. Og på virkelig høj volumen kan man mærke nogle voldsomme dunk i ryggen – præcis som at være til en højlydt rockkoncert.

Det her er hi-fi-billyd, når det er bedst!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Første smugkik på ny konceptbil fra Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman skal give et førstehåndsindtryk af fremtidens designsprog hos Mini.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend