Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Årets hæderspris

Flemming Rasmussen er med sine tunge, skulpturelle high-end-produkter lydverdenens svar på Ingvar Cronhammar.

Af / 13/11/2018 - 08:33
Årets hæderspris

Danmark er et hi-fi-land. Og selv om vi er et lille land, fylder danske hi-fi-virksomheder meget på verdenskortet. En af dem, der gennem årene har høstet størst respekt, er Gryphon, der ligger i den lille stationsby Ry i Midtjylland.

Manden bag Gryphon, Flemming Erik Rasmussen, har gennem mere end 30 år bevist, at en lille hi-fi-producent godt kan give high-end-giganter som McIntosh og Mark Levinson kamp til stregen. Både hvad angår eksklusiv lyd og lige så eksklusivt design. De skulpturelle, kulsorte apparater med mytologiske navne ligner og lyder som en million. Hvilket gerne bekræftes af prissedlen.

Vi har testet mange af Gryphons produkter og er gang på gang blevet bjergtaget af deres mægtige, potente lyd og deres evne til at genskabe den akustiske scene fra optagelsen. F.eks. den integrerede forstærker Diablo 120, der for altid vil have en plads i vores Hall of Fame.

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Vindere af Årets hæderspris

Flemming Rasmussen

Mytologisk vellyd

Startede ved et tilfælde

Flemming Rasmussen startede Gryphon i 1985. Faktisk ved et tilfælde. Det første produkt var en forforstærker til MC-pickupper, som han byggede til sig selv. Til privat brug eller ej, så valgte han alligevel at tage den med til Las Vegas og udstille den på elektronikmessen CES, hvor en japansk distributør så det ekstremt udførte apparat og tilbød så mange penge for det, at Flemming Rasmussen ikke kunne undslå sig for at bygge en til ham. Da Gryphon MC-forstærkeren senere fik en pris som årets produkt, var vejen fremad afstukket. Gryphon distribueres i dag i 30 lande. Flemming Rasmussen har ikke nogen formel uddannelse inden for elektronik, men det har ikke været nogen hindring for at konstruere udstyr, der flytter teknologiske hegnspæle. Tværtimod siger han, at det har gjort ham i stand til at gøre tingene på andre måder end de traditionelle.

Høj båndbredde (helst op i megahertz-området) og masser af dynamisk overskud er nogle af grundstenene i Gryphons designfilosofi. Og hvert enkelt apparat i anlægget skal kunne stå på egne ben lydmæssigt. Det vil sige, at det ikke må farve lyden.

Den 69-årige Flemming Erik Rasmussen meddelte tidligere i år, at han trak sig fra posten som leder og chefudvikler hos Gryphon. Han vil i stedet bruge sin tid på familien og malerkunsten. Det kan lyde som et umage karrierespring for en high-end-skaber, men Flemming Erik Rasmussen er faktisk oprindelig uddannet som billedkunstner og grafiker.