Vi kårerSamsung QN85A (QE65QN85A)

Mini-LED scorer!

Med kraftig lysstyrke, glimrende kontrast og glatte bevægelser fungerer Samsung QN85A fremragende til både sport og anden underholdning.
forfatter

Denne model fra Samsung har meget at leve op til; den overtager nemlig stafetten fra sidste års Q80T, som vi kårede til Årets Bedste TV i premiumklassen.

Dette års model ser ud til at have været i hård træning, for på indersiden har den fået en række råstærke billedfunktioner – deriblandt helt ny bagbelysning med Mini-LED-teknologi. Det fås også i en række forskellige skærmstørrelser fra 50 og helt op til 85 tommer. Jo større, jo bedre …

QN85A anvender Samsungs proprietære brugerflade Tizen med et bredt spektrum af apps og frem for alt god brugervenlighed. Opsætning går hurtig via mobilen, og alle de apps, man bruger til daglig, kan lægges på en lettilgængelig menulinje.

QN85A har også fået Samsungs nye fjernbetjening med USB og solcelleopladning. Dermed behøver man ikke at tænke på at skifte batteri.

Vi var selvfølgelig spændt på, hvordan Samsung-skærmen ville se ud med fodbold og andre sportsgrene, og vi blev ikke skuffet. For det første har QN85A en kanonstærk lysstyrke, som virkelig får handlingen på banen frem, selv når der er meget lys i rummet.

Det sjove er, at det også har et ordentligt sortniveau! Lysfordelingen er meget præcis, hvor skærmen kan være mere eller mindre slukket der, hvor det er relevant, hvilket betyder, at kontrasten får et kraftigt boost. Den saftige kontrast bidrager også til, at QN85A får en meget stærk og nuanceret farvegengivelse.

Konklusion

Samsung QN85A er et fremragende TV til sport og anden underholdning. Denne Neo QLED-model har god billedprocessering, der sikrer skarpe og jævne bevægelser, og den kraftige lysstyrke betyder, at man kan se TV i dagslys uden at bekymre sig om for dunkle billeder.

Takket være den præcise Mini-LED-bagbelysning er kontrasten og sortniveauet også glimrende – velegnet til serie- og filmkiggeri om aftenen. Samsung-skærmen kan desuden prale af lynhurtige smart-TV-funktioner og et velassorteret app-udvalg.

Et rigtig godt køb i premiumklassen!

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?