Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

Vi kårer

Samsung Galaxy S21 Ultra

Vi spurgte, og I svarede. Med over 5.700 stemmer har I kåret læsernes favorit blandt markedets bedste kameramobiler.

Skrevet af / 27/10/2021 - 09:03
Samsung Galaxy S21 Ultra

I sommers inviterede Lyd & Billede alle læsere til at deltage i kåringen af læsernes favorit som markedets bedste mobilkamera. Vi havde udvalgt markedets nyeste, bedste og dyreste smartphones som deltagere.

Med hver mobil havde vi fotograferet 11 forskellige standardscener, svarende til den type billeder, som de fleste skyder igen og igen med deres mobiltelefon.

Hver scene var blevet fotograferet i 4:3-format med mobilernes standardindstillinger for den pågældende type billeder. Vi navngav billederne og fjernede Exif-data, så det ikke umiddelbart var muligt at se, hvilken mobil der havde taget hvilke billeder.

Så hele pointen med øvelsen var at finde det mobilkamera, der producerer de billeder, som flest mennesker faktisk synes om.

Sådan stemte I

Afstemningen kørte i både Danmark, Norge og Sverige, og vi aflæste resultaterne af hver enkelt kategori i de tre lande lige over midnat den 2. august.

I alt blev der afgivet 17.665 stemmer på tværs af Danmark, Norge og Sverige, og den klare vinder med i alt 5.718 stemmer blev Samsung Galaxy S21 Ultra, som vi efterfølgende kårede som Læsernes Favorit. Og derfor er Samsungs kameramobil også Årets Bedste af slagsen i 2021.

Kameraet stikker helt af

Og kameraet på Galaxy S21 Ultra er vitterlig noget helt særligt. Samsung har udstyret mobilen med en sensor med laserautofokus samt to separate teleobjektiver på hver 10 megapixel, hvor det ene kommer med 3x optisk zoom og det andet med 10x optisk zoom.

Dertil kommer et almindeligt vidvinkelobjektiv på vanvittige 108 megapixel (f/1.8 med optisk billedstabilisering) med 12 bit HDR samt et ultravidvinkelobjektiv på 12 megapixel (f/2.2).

Resultatet er ret overbevisende. Så længe man holder sig til at zoome op til 10x, bliver resultatet stort set støjfri og skarpe billeder. Samsung har simpelthen bygget en vaskeægte paparazzi-mobil, som kan komme tættere på motivet med brugbare resultater end nogen anden mobil, vi har testet. Billeder taget om natten eller i mørke omgivelser er også blevet bedre takket være kunstig intelligens, der gør sensoren hurtigere, så den lukker mere lys ind.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top