TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Vi kårer Samsung Galaxy S21 Ultra

Her er læsernes favorit!

Vi spurgte, og I svarede. Med over 5.700 stemmer har I kåret læsernes favorit blandt markedets bedste kameramobiler.

forfatter
Publiceret 27/10/2021 - 09:03

I sommers inviterede Lyd & Billede alle læsere til at deltage i kåringen af læsernes favorit som markedets bedste mobilkamera. Vi havde udvalgt markedets nyeste, bedste og dyreste smartphones som deltagere.

Med hver mobil havde vi fotograferet 11 forskellige standardscener, svarende til den type billeder, som de fleste skyder igen og igen med deres mobiltelefon.

Hver scene var blevet fotograferet i 4:3-format med mobilernes standardindstillinger for den pågældende type billeder. Vi navngav billederne og fjernede Exif-data, så det ikke umiddelbart var muligt at se, hvilken mobil der havde taget hvilke billeder.

Så hele pointen med øvelsen var at finde det mobilkamera, der producerer de billeder, som flest mennesker faktisk synes om.

Sådan stemte I

Afstemningen kørte i både Danmark, Norge og Sverige, og vi aflæste resultaterne af hver enkelt kategori i de tre lande lige over midnat den 2. august.

I alt blev der afgivet 17.665 stemmer på tværs af Danmark, Norge og Sverige, og den klare vinder med i alt 5.718 stemmer blev Samsung Galaxy S21 Ultra, som vi efterfølgende kårede som Læsernes Favorit. Og derfor er Samsungs kameramobil også Årets Bedste af slagsen i 2021.

Kameraet stikker helt af

Og kameraet på Galaxy S21 Ultra er vitterlig noget helt særligt. Samsung har udstyret mobilen med en sensor med laserautofokus samt to separate teleobjektiver på hver 10 megapixel, hvor det ene kommer med 3x optisk zoom og det andet med 10x optisk zoom.

Dertil kommer et almindeligt vidvinkelobjektiv på vanvittige 108 megapixel (f/1.8 med optisk billedstabilisering) med 12 bit HDR samt et ultravidvinkelobjektiv på 12 megapixel (f/2.2).

Resultatet er ret overbevisende. Så længe man holder sig til at zoome op til 10x, bliver resultatet stort set støjfri og skarpe billeder. Samsung har simpelthen bygget en vaskeægte paparazzi-mobil, som kan komme tættere på motivet med brugbare resultater end nogen anden mobil, vi har testet. Billeder taget om natten eller i mørke omgivelser er også blevet bedre takket være kunstig intelligens, der gør sensoren hurtigere, så den lukker mere lys ind.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend