Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Marantz Model 40n

Marantz-forstærkeren vil give nyt liv til ethvert anlæg og er vores soleklare valg.

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Marantz Model 40n

Den gennemførte og velspillende Model 40n er så tæt på perfektion, som det er muligt at komme i denne prisklasse. Med streaming, digitale indgange pladespillerindgang mangler man ingenting. 

Forstærkerens i alt otte udgangstransistorer leverer 70 watt effekt pr. kanal. Lidt mindre end de 100 watt, Model 30 yder, men det mærker man faktisk ikke meget til i praksis. 

Marantz-forstærkeren er en af få tokanals forstærkere med HDMI-stik. Det har lydretur og bruges kun til lyd, og meningen er, at man skal koble TV’et til forstærkeren. Så kan man styre lyden med TV’ets fjernbetjening. 

En optisk og en koaksial digitalindgang vil være nok for de fleste, der har digitale lydkilder, men bemærk, at forstærkeren ikke har en USB-indgang til lyd fra f.eks. en bærbar computer. Kun et USB-A-stik til afspilning af musikfiler fra f.eks. memory stick eller til opladning af en tilsluttet mobil. 

Lyden kan bestemt minde om Model 30, men den er varmere og mere afrundet på Model 40n. Som jeg nævnte tidligere, mærker man ikke noget til forskellen i effekt. For Model 40n har meget potent bas med rigtig god dynamisk kontrast over hele frekvensområdet. Den lyder simpelthen vældig engagerende og spiller med en gnist og entusiasme, som jeg synes manglede lidt hos Model 30. 

Den integrerede Marantz Model 40n mangler MC-indgangen fra Model 30, men derudover er det ikke meget, der mangler. Den spiller simpelthen fantastisk på al musik og har en dejlig varm klang, som man bliver betaget og afhængig af. Med fuldt hus på streaming-fronten og digitale indgange – inklusive HDMI – skal man bare finde et par gode højttalere, så har man et anlæg for livet. 

Hvis valget stod mellem Model 30 og 40n, vil jeg personligt vælge 40n, som jeg bedre kan lide, og som har alt, hvad jeg behøver.  

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top