Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

Vi kårer

Sonos Arc

Skrevet af / 05/11/2020 - 11:59
Sonos Arc

Når Sonos kommer med en erstatning for de aldrende soundbars Playbar og Playbase, er det ikke småtterier, de putter under panseret. Sonos Arc er stor – hele 114 cm bred, hvilket svarer til bredden på et 50 tommers TV. Den fås både i sort og hvid, hvor vores testeksemplar var hvidt. Den ville have stået bedre til TV’et, hvis den var sort, men det er rart at have valget.

Indeni gemmer der sig hele 11 forstærkerkanaler fordelt på lige så mange højttaler-enheder. Det er både for at kunne simulere surround-sound og ivaretage dynamikken og renheden i lydbilledet på bedst mulig vis.

I alt syv lydkanaler giver simuleret surround-lyd – inklusive to opadvendte højttalere, der skal give “lyd fra himlen”. I dette tilfælde drejer det sig om Dolby Atmos, det mest udbredte af disse lydformater. Arc er Sonos’ første Atmos-soundbar.

(Foto: Sonos)

Lydmæssigt imponerer Arc med en flot illusion af surround-sound, der minder om den oplevelse, vi fik med den over tre gange så dyre Sennheiser Ambeo. Arc er virkelig en killer her og har strengt taget ikke brug for baghøjttalere. Men man kan tilføje dem, hvis man vil.

Lyden er klar og åben, dialoger lyder klokkeklart, og alt er fryd og gammen med både film og musik. For det meste. Der mangler lidt dynamik, og vi oplever indimellem lyden som lidt tam. Man kan hæve lydniveauet, men der er ikke helt så meget fart og tempo som med visse andre soundbars.

Vi kunne også godt tænke os, at man kunne vælge graden af Trueplay-kalibrering, da den kan fjerne lidt for meget fylde i mellemtonen.

Konklusion

Alt i alt er Sonos Arc dog en meget vellydende soundbar, som vi tror, mange vil blive meget tilfredse med. Den koster også mindre, end den kunne have gjort. Hvis du har Sonos i forvejen, er Arc en velkommen tilføjelse til familien. Men hvis du ikke har Sonos, er det nok ikke sikkert, at det er den her, du skal starte med. (GN)

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top