Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Vi kårer

DALI Rubicon 6 C

Skrevet af / 05/11/2020 - 11:56
DALI Rubicon 6 C

Trådløse, aktive højttalere vinder hastigt frem. Men går det an i den højeste ende, eller skal der stadig god, gammeldags analog teknologi til i high-end-segmentet?

DALI mener tydeligvis, at tiden er inde, for de har lanceret en aktiv udgave af firmaets næsthøjeste serie, Rubicon. Rubicon 6 C er en fuldvoksen, men slank gulvhøjttaler. Der sidder i alt fire højttaler-enheder i Rubicon 6 C: To ens 6,5 tommers bas-enheder med træfibermembran samt den 28 mm dome og den bånddiskant, der tilsammen udgør DALIs hybrid-diskant. Der sidder to forstærkere på 250 watt stykket i hver højttaler. De driver henholdsvis bas- og diskantsektionen.

Rubicon 6 C er en meget præcis og afslørende gengiver. Det skal den have al mulig ros for, men du skal være opmærksom på, at du kan komme til at høre ting, der ikke var meningen. En udbredt floskel blandt hi-fi-anmeldere er: “Det var som at høre mine plader for første gang!” Nogle gange er den floskel sand, men det kan også betyde, at man må give afkald på nogle illusioner, når det gælder tilblivelsen af ens yndlingsoptagelser!

Konklusion

Med Rubicon C 6 har DALI taget et skridt opad i aktive højttalere. Hvis ikke til high-end, så i hvert fald niveauet lige under. Det er en fremragende og meget nøjagtig lydgengiver, der med sin evne til at grave såvel skønne som mindre skønne detaljer frem af dine yndlingsindspilninger bør kunne tage konkurrencen op med de endnu få konkurrenter i samme klasse.

Den egentlige udfordring ligger i, om DALI kan overbevise de ofte konservative hi-fi-entusiaster om, at de skal skrotte deres yndlingsforstærkere og holde op med at bekymre sig om højttalerkabler. Hvis det lykkes, får køberne en kombination, der vil være svær at finde i samme kvalitet som separate komponenter. (JAH)

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top