Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 09Deltag

Vi kårer

Asus ZenWiFi Pro ET12

Jovist er det dyrt. Men vil du have det hurtigste og bedste mesh-netværk, er Asus den nye konge på tronen.

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Asus ZenWiFi Pro ET12

Hvornår har du egentlig brug for et dyrt mesh-netværk? Hvis din bolig er fyldt med ikke-forbundne gadgets, og din eneste digitale bekymring er, om du kan streame Netflix i 4K eller ej, klarer du dig fint med et overkommeligt ét. Selv et billigt mesh-netværk kan give gode hastigheder, hvis der kun er få tilsluttede enheder at holde styr på.  

Har du derimod et fibernet med en båndbredde på 500 Mbit/s eller mere hver vej, skal du op i pris. Især hvis du har et stort hjem fyldt med smarte gadgets. 

To veludstyrede enheder

Asus ET12 består af to identiske enheder. Det betyder, at du kan vælge, hvilken der skal være routeren, og hvilken der skal være ‘satellitten’ (noden). 

På bagsiden er der fire Ethernet-porte, hvoraf to er standard 1 Gbit/s, mens to er på hele 2,5 Gbit/s. De langsomste bruges til at oprette forbindelse til smarte enheder, der enten ikke understøtter wi-fi, eller som du ønsker den bedst mulige stabile internetforbindelse til. 

De hurtigste porte bruges til selve infrastrukturen i mesh-netværket, også kendt som backhaul. På routeren skal porten mærket WAN være forbundet til dit modem, mens den, der er mærket LAN, er reserveret til den kablede forbindelse til noden. Denne kobles til nodens WAN-port. 

Ekstrem ydelse

Asus ZenWiFi Pro ET12 er dyr, men den er også lynhurtig, meget stabil, og blandt de mest fleksible systemer, der findes. Og så understøtter det WiFi 6E og dermed det nye 6 GHz-bånd. 

Uanset hvor mange noder, der er forbundet med hinanden, kan alle bruge kablet backhaul, hvis du ønsker det. Netværket kan også udvides med billigere noder og routere, hvis du f.eks. har døde zoner, hvor disse hastigheder er mindre vigtige. 

App’en har gode indstillingsmuligheder, giver et godt overblik, og ingen af netværkets funktioner er låst til et betalingsabonnement. Kun hvis du ønsker udvidet digital sikkerhed. 

Hvis du har gigabit-internet og vil have det hurtigste og bedste, så er listen kort, og indtil videre sidder ET12 trygt på kongetronen blandt dem, vi har testet. Med vanvittige hastigheder og super stabilitet.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top