Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Samsung NU7105

Skrevet af / 12/11/2018 - 14:57
Samsung NU7105

Samsung er kendt for deres enorme tv-sortiment, fuld af små og store modeller i alle prisklasser. Omtrent midt i feltet finder vi den nye NU7100-serie, der er tilgængelig i størrelser fra 49 op til 75 tommer.

Brugervenlighed og funktioner

NU7100 anvender Samsungs egen brugerflade Tizen, som både er hurtig og brugervenlig og meget nem at sætte op. Ved at downloade app’en Samsung SmartThings kan du bruge mobilen til at lave de indledende indstillinger, vælge netværk og dele brugerkonti. Hele processen er klaret på et par minutter.

Samsungs menusystem er meget hurtigt og overskueligt, og byder på mange apps. Ekstra smart er det, at man kan vælge en app (f.eks. Netflix) og springe frem og tilbage mellem forskellige apps uden at skulle logge ind igen. Det er noget, vi savner på Android-tv’er.

Billedkvalitet

Den generelle billedkvalitet er rigtig god: Samsung-skærmen udmærker sig ved nuanceret og naturlig farvegengivelse. Især filmindstillingen imponerer med en jævn og neutral farvebalance uden generende farvestik. Den har også glimrende skarphed med tydeligere detaljer og konturer.

4K-indhold fra YouTube, Netflix eller UHD Blu-ray for den sags skyld ser langt mere imponerende ud her end hos flere af konkurrenterne. Med hensyn til kontrast, sortniveau og lysstyrke ligger Samsung en tand over, hvad Philips og LG formår at presse ud af deres IPS-skærme.

Lydkvalitet

Det er lykkedes Samsung at få brugbar lyd ud af et ret simpelt lydsystem. Selv med kun to højttalere og 20 watt udgangseffekt har tv’et betydelig klarere lyd end gennemsnittet. Bassen er relativt tynd, men stemmer kommer godt frem, og der kan skrues højt op, uden at lyden bliver forvrænget.

Konklusion

Samsung har begået endnu et godt allround-tv. UE55NU7100 ligger en tand over konkurrenterne, hvad angår design, brugervenlighed og smart-løsninger.

Når det gælder billedkvalitet, er det væsentlig skarpere og mere præcist i farverne end et par af udfordrerne i prisklassen. Kontrast, sortniveau og lysstyrke er også rigtig gode til prisen, som er blevet meget mere omgængelig, siden vi testede NU7100 første gang. Alt i alt et virkelig godt køb! AH

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top