Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Årets bedste soundbar-system, high-end

Sonos Arc + Era 300 + Sub(Gen 3)

Med Sonos Arc, Sub og de nye Era 300 højttalere i surround-kanalerne bagtil, er scenen sat til en imponerende stor, naturtro og omsluttende lyd. Cirklen er sluttet!

Skrevet af / 30/10/2023 - 11:31
Sonos Arc + Era 300 + Sub(Gen 3)

Topmodellen Arc, Sonos største og bedste soundbar, og subwooferen Sub har begge været på markedet et godt stykke tid og er behørigt testet i flere forskellige konstellationer med godt resultat.  

Det er baghøjttalerne Era 300, som er den store nyhed her, de udgør en vigtig opgradering for mange eksisterende, og potentielt nye, Sonos-ejere. Dette er nemlig de første Sonos-højttalere med indbyggede højdekanaler, skræddersyet til drage fordel af moderne 3D-lydformater som Dolby Atmos. Når Era 300 kombineres med Arc, får vi et setup med 7.1.4 kanaler, deraf to højdekanaler foran, og to bagest fra surroundhøjttalerne.  

Lydkvalitet

Sonos Arc er allerede kendt for at have et stort, bredt, detaljeret og punktformet lydbillede med god gengivelse af dialoger. Med Era 300 tilsluttet er der dog et helt andet schwung over lyden fra Sonos-systemet. Disse aflaster soundbaren fra at skulle forsyne surround-kanalerne, samtidig med at de bidrager med mere tryk og autoritet i de afgørende surround- og højdekanaler. Lyden får simpelthen en ekstra dimension! 

Era 300 har en neutral lydkarakter, der matcher vældig godt med Sonos Arc. Højttalerne smelter rigtig godt ind i lydbilledet uden at påkalde sig for meget direkte opmærksomhed. Samtidig bliver det samlede lydbillede markant større! Lyden fylder med ét hele rummet og stiger op mod loftet på en meget ubesværet måde. 

Konklusion

Efter at have testet Era 300 med Arc og Sub, er der ingen tvivl om, at den bedste Sonos-opsætning får et betydeligt lydmæssigt løft. Mens bl.a. Samsung længe har tilbudt såkaldte “up-firing” surroundhøjttalere til sine soundbars, er det først nu, vi kan opleve en tilsvarende højttaler fra Sonos. 

Med i alt seks højttalerenheder, der spiller fremad, opad og til siderne, formår Era-højttalerne at lukke lydboblen omkring os.  

Det kan virke ekstravagant at bruge lige så meget på baghøjttaleren som på soundbaren alene, men når vi hører, hvor meget ekstra lyd Era 300 faktisk kan bidrage med, giver det mere mening. Alternativt er det selvfølgelig muligt at starte med soundbaren, og så bygge højttalersystemet op over tid. Slutresultatet er under alle omstændigheder gruppetestens overordnet bedste lyd!

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top