Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

JBL Bar 500

Denne soundbar fra JBL leverer et stort og mægtigt lydbillede med benhård bas!

Skrevet af / 30/10/2023 - 11:30
JBL Bar 500

JBL er en af de virkelige veteraner i lydbranchen, et ‘household name’ inden for alle typer højttalere. Til biografer, professionelle koncertsystemer, små bærbare højttalere – og selvfølgelig soundbars! Bar 500 er midt i sortimentet fra JBL, men det tog ikke lang tid at høre, at den har stamtræet i orden. 

JBL Bar 500

Bar 500 understøtter Dolby Atmos, men det drejer sig om den ‘virtuelle’ variant. Soundbaren har altså ingen fysiske højdehøjttalere på oversiden.  

Derimod kan JBL prale af den største subwoofer i samlingen: Med en kraftfuld 10-tommers-enhed i et stort kabinet fylder den lidt mere i landskabet end sine konkurrenter. Til gengæld får du en bas, der både kan høres og mærkes!  

Lyd

Vi blev straks imponeret over størrelsen af det lydbillede, som JBL-soundbaren skaber. De panorerede lydeffekter lyder engagerende, og trods de manglende højdehøjttalere får vi her en ret god surround-følelse. Samtidig er dialogerne klare og fyldige med naturlig klang og nærvær i rummet. 

JBL Bar 500 siger heller ikke nej til lidt action: En riffel lyder som en riffel, og et haglgevær lyder som et haglgevær. Subwooferen bidrager helt klart til festen og skaber et kraftfuldt lydbillede med solidt fundament. 

Musik

Vi tjekkede også JBL Bar 500 ud med en række musikklip, og vi kunne konstatere, at lytteindtrykkene holder vand på den front også. Soundbaren skaber et bredt lydbillede, hvor vokal og instrumenter får godt med plads, hjulpet af en hårdtslående bas, der er stram og præcis nok til at fungere godt til musik. 

Konklusion

JBL Bar 500 leverer et stort og kraftfuldt lydbillede med klare stemmer, en god surround-oplevelse og ikke mindst en saftig og hårdtslående basgengivelse. Soundbaren mangler egne højdehøjttalere til Atmos 3D-lyd, men gør stadig et fremragende stykke arbejde med forskellige typer lydspor. Ovenikøbet med glimrende lyd fra et bredt repertoire af musik. Absolut et af de bedste soundbar-køb i sin klasse!

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top