Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

Vi kårer

Roborock S8 Ultra

Roborocks flagskib er markedets bedste og smarteste robotstøvsuger.

Skrevet af / 03/11/2023 - 11:21
Roborock S8 Ultra

Som normalt for Roborock-modelserier, er Ultra-udgaven flagskibet, og S8 Pro Ultra kan også fås med Roborocks mest avancerede dockingstation. Den vasker selv gulvmoppen efter brug, og har støvtømning, vandpåfyldning og vaskevandstømning efter gulvvask. Det foregår i tre aftagelige spande, så det er meget nemt at tømme og tilsætte mere vand. Den har desuden fået lufttørring med varmluft, hvilket skal forhindre vækst af skimmelsvamp og dårlig lugt på gulvmoppen og dockingstationen. 

Inden robotten starter med at gøre rent, er det en god idé at sende den ud på en 3D-scanning-tur i værelserne. Gerne på alle etager, hvis man har flere, for på den måde kortlægger den placeringen af genstande, og lærer hvor tæpper, dørtrin, døre, trapper og de forskellige værelser er placeret. Den tilpasser sig husets indretning, efterhånden som den bliver bekendt med den, og finder selv ud af, hvor det er mest effektivt at starte arbejdet, og hvilken rute, den skal tage. 

På testbænken

Når S8 Pro Ultra støvsuger tæpper, løftes moppen 5 mm for at forhindre den i at opsamle støv og hår, der skal suges ind i støvsugeren. Ved gulvvask vibrerer den, når den vasker parketten. VibraRise 2.0 kalder Roborock teknologien bag mopningen på S8 Pro Ultra; den anvender to vibrationsdele for at udføre en mere effektiv gulvvask – med 3000 svingninger i minuttet og 6 Newton tryk. 

Det er ikke så ligetil at bedømme, om den nye S8 Pro Ultra gør et væsentligt bedre arbejde med rengøringen end forgængeren S7 MaxV Ultra. Den gjorde et rigtig godt stykke arbejde med rengøringen i vores test, men ingen af dem lykkedes 100 procent med cola-testen. 

Konklusion

Den nye moppe og den øgede sugekraft fra Roborock S8 Pro Ultra er ikke en revolution, sammenlignet med forgængeren S7 MaxV Ultra. Men enhver, der har en ældre robotstøvsuger, vil helt sikkert have meget at vinde, ved at skifte til den nye S8 Pro Ultra. Eller S8+ med den langt mere placeringsvenlige dockingstation, som også koster mindre. 

Roborock S8 Pro Ultra bygger videre på succesen fra S7-serien, og den er smartere, mere kraftfuld og mere effektiv end før. Den er også blevet dyrere, men som altid koster det kassen, hvis du skal have det bedste. 

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top