Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

Vi kårer

Nikon Z9

Nikon Z9 er det bedste professionelle kamera, vi har testet.

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Nikon Z9

Med en ny 40 megapixel bagbelyst CMOS-billedchip er X-H2 det kamera i sin klasse, som har den højeste opløsning. Ikke nok med det, du får her også mulighed for at fotografere med op til 160 Mp opløsning. 

Med 45,7 megapixel, 8K video-optagelse og en elektronisk lukker, der giver op til 30 fps i serier – eller 20 fps med raw-filer – er Nikon Z9 et kamera, der er velegnet til absolut alt, hvad man kan forestille sig at bruge et kamera til. Sammenligner man med Nikon D6 – eller Canon EOS R3, for den sags skyld – er specifikationerne ret opsigtsvækkende i Z9’s favør. 

Den ekstreme præcision på kameraets følgefokus giver fotografen sikkerhed for, at flere af billederne vil være knivskarpt fokuseret. Få ting er mere irriterende end at arbejde en hel dag bare for at opdage, at det ene billede, der kunne have været pletskuddet i en lang serie af billeder, må kasseres, fordi motivet ikke er helt i fokus.  

Med 46 megapixel til rådighed er Z9 ikke begrænset til sport og action, som et D6 med 21 megapixel f.eks. kan være. For den høje opløsning og billeddynamik gør også kameraet til et fremragende værktøj til bryllupper, landskaber, portrætter og mode. Og video.  

Nikon har altid været blandt de bedste til lysmåling og hvidbalance, og Z9 er ingen undtagelse. Det tackler vanskelige motiver bedre end de fleste kameraer, vi har testet, og er bedre til at håndtere blandingslys end D6. Det er f.eks. halogenlamper og lysstofrør, hvor mange kameraer har svært ved at finde den rigtige hvidbalance.  

Nikon Z9 er den naturlige efterfølger til en lang række professionelle kameraer, de analoge fra F til F6 og de digitale spejlreflekser fra D1 til D6. Men Z9 er ikke bare et nummer i rækken; det er det første professionelle kamera fra Nikon i lang tid, der er bygget helt fra bunden som netop dét. Et solidt kamera til de mest kræsne professionelle, der gerne vil have både i pose og sæk. Det får de her. 

Billedkvaliteten med den skarphed og farvegengivelse, vi kender fra Z7 II, er kombineret med rå ydelse og 8K-video i et kamera, der er velegnet til alt. Det er ikke almindeligt, at et professionelt kamera i denne klasse er så gennemført komplet. Men det er Nikon Z9, og det er sikkert det bedste professionelle kamera, man kan få lige nu.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top