Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Focal Clear MG

Ingen hovedtelefoner fik os til at glemme pandemien som Focal Clear MG.

Skrevet af / 12/10/2021 - 12:00
Focal Clear MG

Målet med Clear MG har været at lave en membran med forsvindende lidt masse, samtidig med at den er stiv nok til at kunne håndtere de hurtigste svingninger uden at forvrænge. Og det på en billigere måde, end det var tilfældet på de vildt dyre Utopia med membraner af beryllium.

På Clear blev det løst med en legering af magnesium og aluminium. Men på Clear MG har man droppet aluminium til fordel for rent magnesium for at gengive hele toneområdet med en mere ekstrem præcision og med superhurtige transienter – også i diskantområdet.

Focal Clear MG lyder virkelig fantastisk. Hør f.eks. kontrabassen på det sære samtidsjazznummer “Formwela 1” med Esperanza Spalding. Den er større på Clear MG end på Sennheiser HD 800 S og står i større kontrast til klaveret.

Sangstemmer kommer virkelig klart frem. Både kvinder og mænd. Clara-Lane Lens og Nick Cave kompletterer hinanden på satsen “Litany of Gathering Up” fra stykket LITANIES, en slags opera skrevet af Nick Cave og komponisten Nicholas Lens, som er far til Clara-Lane.

Nicks dybe stemme har et formidabelt fundament, større end på Sennheiser HD 800 S. Og hvor Clara-Lanes stemme er lys og detaljeret med Sennheiser, virker den til at have et større register med Focal Clear MG.

Konklusion

De åbne Focal Clear MG er et par glimrende hovedtelefoner. Musik lyder fantastisk med mange lag af detaljer og en dejlig stor mellemtonegengivelse. Bassen er kontant uden at blive dominerende, og diskanten er sprød og detaljerig uden at blive kras. Og det bedste af det hele er, at hovedtelefonerne er behagelige at have på og fungerer fint selv uden en kraftig forstærker.

Stereobredden er ikke lige så stor som på visse konkurrenter. Clear MG opleves måske derfor som mere monitoragtige – men stadig lige så musikalske.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Nyhed

Elgigantens medarbejdere på efteruddannelse

På Elgiganten Campus introduceres kædens medarbejdere til den nyeste elektronik, så kunderne kan få den bedst mulige service.
Læs mere
Scroll to Top