Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Bowers & Wilkins 705 S3

En af vores klare favoritter på et stativ blev næsten perfektioneret i 705 S2 Signature. 705 S3 er mere af det samme, men med et par væsentlige opgraderinger.

Skrevet af / 30/10/2023 - 10:58
Bowers & Wilkins 705 S3

Bowers & Wilkins 705 kompakthøjttaler er blevet opgraderet i sin tredje generation. Den mest iøjnefaldende ændring i forhold til den originale S2 er frontpladen. Den er nu buet, hvor den tidligere var flad. En buet front vil have færre diffraktioner, dvs. lydbølger, der bevæger sig i forskellige retninger langs frontpladen og kolliderer med hinanden på deres vej til kanterne. Det skaber både annulleringer og forstærkninger af forskellige frekvenser, og det vil skabe ujævnheder i gengivelsen.

Det genkendelige Nautilus-diskanthus i toppen af kabinettet er blevet forlænget siden sidst og fræset ud i ét stykke. Det er også mere effektivt afkoblet fra højttalerkabinettet, alt sammen for at reducere forvrængningen yderligere.

Mellemtonebassen er placeret i en ny kapsel af lyddødt aluminium, som stikker ud af kabinettet og får højttaleren til at minde mere om sin storebror 805 end nogensinde før.

Lyden af B&W 705 S3

Hvor 705 S2 Signature var eminent i alle discipliner undtagen dyb bas, tager S3 den et hak videre mod perfektion – uden at miste sit hjerte undervejs.

Lydbilledet er grandiost, det er svært at tro, at stereobilledet tegnes af to ensomme højttalere. Vi taler ikke om fysik og kontrol, men om holografi. Diskanten er så distinkt og uforvrænget, og et kor og et orkester hænger som et hologram i luften.

Bastonerne er fantastiske, med lag på lag af klangfarver i et komplekst lydbillede. Men uden “party hump” og højttalere, der ruller af ved 50 Hz, er der bedre valg for dem, der ønsker en fed gengivelse af rap og R&B.

Konklusion

Bowers & Wilkins har endnu en gang fornyet 700-serien, og den største kompakte model 705 S3 er et bevis på, at det er muligt at forbedre noget, der allerede er næsten perfekt.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top