Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

KEF LSX

Den lille KEF LSX er et festfyrværkeri af en højttaler og den bedste i klassen.

Skrevet af / 07/11/2019 - 10:11
KEF LSX

Musik er som bekendt allerbedst i stereo. Det hører vi stadigvæk, i alle prisklasser egentlig, også her.

To højttalere er derfor bedre end én, især når de er små. Som disse, de kompakte KEF LSX, der egentlig er et lille stereoanlæg. De trådløse højttalere har både Wi-Fi og Bluetooth indbygget, så hvem som helst kan streame musik fra Spotify eller Tidal i stereo.

De kan også kobles til TV’et. Sæt et par LSX på bordet foran fjernsynet, eller hæng dem på væggen ved siden af det, og vips har man også stereolyd fra TV’et. Det er en mere vellydende løsning end en soundbar.

Man kan også tilslutte en anden lydkilde, f.eks. en pladespiller eller andet, og man kan vælge, om man vil styre lyden med en app eller med fjernbetjeningen. Stream-app’en giver også overblik over playlister og musik, som man har gemt, samt adgang til musikbiblioteket på computere, der er koblet til samme netværk.

Skulle man opleve, at der mangler lidt dybbas, kan man tilslutte en subwoofer. De farverige KEF-højttalere understøtter også AirPlay 2 og multirum med flere højttalere i serie.

Det kan godt være, at de er små, men det mærker man ikke på lyden. Højttalerne har KEF’s Uni-Q højttaler-enhed med diskanten i midten. Det giver et homogent og afbalanceret lydbillede med et stereoperspektiv, der overgår alt andet i prisklassen.

Den indbyggede forstærker har stålfast kontrol i bassen, og vi tvivler på, at mange vil ønske sig en subwoofer oveni. Slagtøj gengives med en dynamisk snert, som man både kan høre og mærke, og selv store orkesterværkers klanglige farvepragt folder sig ud her.

Musikken virker større, mere dynamisk og medrivende, end vi er vant til fra trådløse højttalere, og det må siges at være opsigtsvækkende for en højttaler på 24 cm.

Man kan vælge, om højttalerne skal være matsorte, hvide, blå, røde eller grønne, og det gælder både kabinettet, fronten, bagsiden og det finmaskede stof på siderne.

Konklusion

KEF LSX er uden tvivl de fineste højttalere i deres klasse. De skiller sig ud på designet, de kan bruges af hele familien, og så lyder de nærmest sensationelt godt for så små, trådløse stereohøjttalere. Dem kan vi anbefale uden forbehold. (LS)

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top