Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Yamaha R-N2000A

Yamahas streaming-receiver er så komplet, som den kan blive.

Skrevet af / 30/10/2023 - 11:30
Yamaha R-N2000A

Yamaha-receiveren har ikke meget til fælles med deres hjemmebiografreceivere bortset fra YPAO-rumkorrektionen. I stedet er R-N2000A bygget på en af Yamahas integrerede forstærkere i A-S-serien, A-S1200. Det er indgangsmodellen i en serie på tre forstærkere, bygget som en seriøs tokanals integreret, i et massivt chassis med en potent strømforsyning og nøje udvalgte komponenter.

Den største forskel er, at R-N2000A integrerer DAC, radio og streaming, hvilket mange efterspørger.

YPAO

Yamaha har haft rumkorrektion i mange år. Dette er den nyeste generation af YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimiser) med R.S.C. (Reflected Sound Control), som bruger 64-bit/192 kHz behandling af de data, der opfanges af den medfølgende mikrofon. Den tilsluttes foran på receiveren, og så skal du bare følge instruktionerne på receiveren, indtil målingerne er færdige. Det tager cirka 30 sekunder.

Lydkvalitet

Receiveren er meget lig Yamaha A-S2200, som er en af de bedste integrerede receivere, vi har testet i sin klasse. Begge præsenterer vokaler med gåsehudsfremkaldende realisme, detaljerne i lydbilledet er lidt bedre defineret på A-S2200, som også lyder mere raffineret og transparent. Men forskellene er ikke enorme, og det er pointen. Yamaha receiveren lyder så fænomenalt godt, at den faktisk kan konkurrere med mange forstærkere i samme prisklasse.

Konklusion

Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre receiver end Yamaha R-N2000A. Den har det hele. Den understøtter musikstreaming i høj opløsning, den har radio, internetradio, HDMI til tv-lyd, DAC og digitale indgange. Den har endda en pladespillerindgang. Den er bygget til en lang levetid og leverer en fantastisk lydkvalitet. At den ikke understøtter Roon-klienten og MQA-filer, er ikke så vigtigt for alle og ikke en stor ulempe. Men at den har lydkalibrering, er et stort plus for mange. Med kalibrering kan du få endnu mere ud af potentialet i receiveren, især hvis den og højttalerne står i et rum med akustiske udfordringer. Med andre ord kan du ikke gå galt i byen med en Yamaha R-N2000A.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top