Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Vi kårer

Denon AVC-A1H

Lige når man tror, at Denon ikke kan gøre det bedre, kommer 15-kanals AVC-A1H og gør ens fordomme til skamme.

Skrevet af / 30/10/2023 - 11:32
Denon AVC-A1H

I forbindelse med 110-års jubilæet for tre år siden lancerede Denon sin hidtil bedste hjemmebiografforstærker, AVC-A110. Et sandt flagskib, der overgår sin forgænger, AVC-X8500H, med hele 13 forstærkerkanaler.

Dens efterfølger, AVC-A1H, er på den anden side blevet udvidet til 15 kanaler med balanceret XLR-udgang på alle fire subwoofer-udgange. Den har også en stereo XLR-indgang til en valgfri kilde.

Hvis du ikke har brug for balanceret drift til dine subwoofere, kan disse XLR-udgange i stedet omdirigeres til f.eks. en hovedtelefonforstærker eller balancerede effektforstærkere til frontkanalerne.

15 kanaler betyder, at AVC-A1H kan drive en 9.4-surroundopsætning samt seks ekstra lofthøjttalere (9.4.6). Hvis du planlægger at have færre højttalere, kan du bruge de overskydende forstærkerkanaler til at biamp’e fronthøjttalerne eller adressere dem til andre zoner i dit hjem. For eksempel til et stereoanlæg i soveværelset.

Lyden af Denon AVC-A1H

Med så mange kanaler giver surround sound dig en vild fornemmelse af rum. Træernes raslen, en kølig brise, der omgiver os. En kvist, der knækker, en stemme, der råber. Alt sker med en sådan præcision, at man kan høre præcis, hvor lyden kommer fra.

Timingen mellem de bageste, forreste og øverste kanaler er upåklagelig, og hele lyden er i fase.

Selv med forskellige højttalere i opstillingen har rumkorrektionen udjævnet forskellene. Og hvis du også køber en Dirac-licens, kan du virkelig høre sammenhængen! Den bedste rumkorrektion, vi kender til.

Dette er virkelig den komplette oplevelse. Både til film og musik.

Konklusion

Denon AVC-A1H er den hidtil bedste multikanalforstærker derfra. Med stor margin. Ikke alene har den et svimlende antal højttalerkanaler, men den lyder også endnu bedre end sine forgængere.

Dette er en ægte slutforstærker for entusiaster, der er villige til at gå mere end langt for at opfylde deres hjemmebiografdrøm.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top