Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Vi kårer

Fujifilm X100V

Skrevet af / 20/10/2020 - 12:00
Fujifilm X100V

Få kameraer er så tilfredsstillende at fotografere med. Den analoge kontrol over kameraet, den store søger og kameraets velvillige autofokus og respons gør det næsten umuligt at lægge fra sig. Korte billedserier kan fyres af med op til 11 fps, og man kan programmere knapper og hjul, næsten som det passer én.

Fujifilm X100V er – som navnet afslører – den femte udgave i en serie, der debuterede i 2010, og er både det bedst udstyrede og hidtil mest anvendelige af de fem. Kameraet er næsten det perfekte rejsekamera, glimrende til gadefoto, og har så mange funktioner, at mange vil klare sig fint med X100V, selv om det har fast brændvidde.

Den femte udgave er den dyreste hidtil, men kameraet er også blevet opgraderet med en endnu bedre 26 megapixel billedsensor, skarpere OLED-søger, ægte 4K-video og vipbar touch-skærm.

Kontrast, tekstur og farvetoner er simpelthen pragtfuldt gengivet. Det skyldes også, at de bruger et X-Trans-filter i stedet for Bayer-filter, og her er det muligt at få en detaljeskarphed i billederne, som man normalt forbinder med kameraer, der har meget højere pixelopløsning.

Kameraet har samme X-Trans CMOS 4-billedsensor som X-Pro3 samt Fujifilms X-Processor Pro 4. Her betyder det den allerhøjeste detaljeopløsning, man kan få i denne klasse, plus 4K-video med 200 Mbit/s og F-Log, omend kun 8 bit. 10 bit 4:2:2 er dog muligt, hvis man filmer til en ekstern optager.

Konklusion

Fujifilm X100V er endelig blevet så komplet, som man kan ønske sig. Det er ikke helt vejrbestandigt, men kan gøres 100 procent vejrbeskyttet for et par hundrede kroner ekstra, hvis man har brug for det.

Men det allervigtigste er der ikke noget at udsætte på. Billedkvaliteten er upåklagelig, man kan optage video i 4K, og det har både hurtig og præcis autofokus og vipbar touch-skærm. Som gør kameraet endnu mere anvendeligt.

Desuden er det simpelthen sjovt at fotografere med, og dét kan inspirere til endnu bedre billeder. (LS)

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top