Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

Vi kårer

Fujifilm X-T4

Skrevet af / 20/10/2020 - 12:00
Fujifilm X-T4

Fujifilm X-T4 er så gennemført og komplet, at det er svært at se, hvad der kan forbedres. Bortset fra at vi savner følgefokus på video-optagelse. Men resten, såsom billedkvalitet, brugervenlighed og ikke mindst anvendelighed, er forfinet til perfektion.

X-T4 er et fremragende allround-kamera til folk, der lige så ofte skyder video som stillbilleder. Det har måske nok en lidt mindre billedsensor, men det kan give full-frame-kameraer, der koster det dobbelte, kamp til stregen om kunderne.

Den store nyhed er den indbyggede billedstabilisering. Som giver op til 6,5 eksponeringstrins kompensation på broderparten af ​​Fujinon-objektiverne, ca. fem trin på de resterende, og både fungerer på stillbilleder og video-optagelse.

Det kommer heller ikke som nogen overraskelse, at billedkvaliteten i praksis er den samme som på X-T3. Der var nu heller ikke så meget at forbedre. Fuji er kendt for deres raffinerede jpeg-processering, og kameraet skuffer heller ikke her.

For hver ny generation har Fujifilms ingeniører forbedret kameraernes autofokus. På X-T4 finder vi den samme hybride AF som på X-T3 med en responstid helt ned til 0,02 sekunder, men Fuji har forsøgt at forbedre følgefokus og er efter vores mening lykkedes godt med det.

Kameraet kan optage PCM-lyd i stereo og har mikrofonindgang – der også kan bruges som line-indgang til en afspiller – men ikke hovedtelefonudgang. Der medfølger dog en USB-til-minijack-adapter, så man kan bruge hovedtelefoner som monitor under optagelser.

Konklusion

For de mange, der har lurepasset et stykke tid, kan Fujifilm X-T4 være lige det, de har ventet på. Kameraet, som har stærke konkurrence fra bl.a. Sony a6600 og full-frame-kameraet Nikon Z6, er det hidtil mest komplette systemkamera i APS-C-klassen.

Og det bedste, vi har testet i denne klasse. (LS)

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top