Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Vi kårer

MSI MP341CQ

Bredskærmen MSI MP341CQ fungerer fint til det allermeste og giver særdeles godt overblik. En skærm, man umuligt kan være utilfreds med.

Skrevet af / 03/11/2023 - 11:07
MSI MP341CQ

Den buede MSI MP341CQ er en ganske stor skærm på 34 tommer, men som bruger hovedparten af tommerne i bredden. Den er nemlig ekstra bred med størrelsesforholdet 21:9 i stedet for standard 16:9.  

Den ekstra bredde er for eksempel smart, når du spiller spil, som gør ekstra meget ud af en bred horisont. Men også i kontorsammenhæng gør den meget for oplevelsen. Det er nedtur at gå tilbage til 16:9 efter at have haft regnearkene spredt udover en 21:9 (eller 32:9) superbredskærm.  

100 Hz skærmfrekvens er lige akkurat nok til gaming, men er mere end rigeligt til kontorarbejde og billedbehandling, hvor man har et fint, flimmerfrit billede.  

Lige tilpas opløsning

Skærmopløsningen er på 3.440 x 1.440 pixels, hvilket ikke på nogen måde er nogen superopløsning, men akkurat nok til en god oplevelse. Vi kunne selvsagt have ønsket os 2.160 pixels i højden, men så ville skærmen være havnet i en helt anden prisklasse. 

Superfint billede

MSI-skærmen byder derimod på et skarpt billede med meget jævne og gode farver lige ud af æsken. Den håndterer farvechatteringer på glimrende vis, og den har ensartet lys over hele fladen, med jævnt lys helt ud i kanterne.  

Brug sRGB-farvetilstand for at opnå de mest neutrale farver. Man kan selvfølgelig bruge et kalibreringsværktøj fra f.eks. CalibRite eller Datacolor, men i denne prisklasse er det de færreste, der finder det aktuelt. Og så er det godt, at skærmen er så god som den er, lige ud af æsken. 

Buet skærm giver jævnere billedflade

Som kontorskærm er denne skærm fantastisk. Lysstyrken på VA-panelet er gennemsnitligt, men sortniveauet er bedre end på mange andre konkurrerende skærme med IPS-panel. Ulempen er en mindre god indsynsvinkel, men eftersom skærmen er buet, får du bedre lysstyrke og farver, selv helt ude i kanterne. 

Den vertikale spredning er dog begrænset, og for at undgå blege farver i bunden af billedet bør skærmen vinkles opad, da den er placeret lavere end øjenhøjde (stativet kan kan ikke justeres i højden). 

HDR-effekten på skærmen er begrænset, den kan du lige så godt slå fra. Men det er stadig en fantastisk skærm til prisen, og dens alsidighed er uovertruffen!

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top