Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Vi kårer

HyperX Procast

HyperX ProCast er ikke en mikrofon, du bare stiller på bordet og propper i USB-porten. Men besværet opvejes af den ekstra kvalitet.

Skrevet af / 03/11/2023 - 11:03
HyperX Procast

HyperX ProCast en semiprofessionel XLR-kondensatormikrofon. Det vil sige, at det kræver en separat forforstærker at få signalet forstærket til en brugbar lydstyrke. Da mikrofonen er af kondensatortypen, skal forforstærkeren også kunne levere 48 volt phantomspænding til strømforsyning. 

HyperX ProCast ligner en ægte lydstudiemikrofon med det cirkulære, gyldne kondensatorelement synligt gennem mikrofongitteret. Og den har de indbyggede funktioner, der forventes til professionel brug. Som basfilter og en knap, der kan dæmpe lydniveauet med 10 dB. Et elastikophæng (i den ildrøde farve, som HyperX altid bruger) isolerer mikrofonen mod stød og vibrationer fra underlaget og stativet. Et aftageligt popfilter fuldender indtrykket af seriøst værktøj. 

HyperX ProCast leveres uden bordstander, så der skal også bruges mikrofonarm eller -stativ. Alt ekstraudstyret gør ibrugtagningen sværere og dyrere. Til gengæld er HyperX ProCast fuldkommen immun over for påvirkning fra omgivelserne, hvilket vil gøre dagligdagen i streaming- eller podcaststudiet langt nemmere. Selv ikke når man banker på stativet med en finger, trænger den mindste mislyd igennem! 

Lydkvaliteten står heldigvis mål med bøvlet og prisen. Stemmer går klart, rent og usminket igennem. Skal jeg udsætte noget på kvaliteten, må det være en lidt fremtrædende diskant. Men hellere have rigelig diskant, der kan dæmpes med EQ, end en ulden top. Popfilteret er ikke strengt nødvendigt, men det fjerner små tendenser til overdrevne konsonanter. 

Konklusion

HyperX ProCast er dyrere end de fleste streamingmikrofoner. Og den kræver tillige investeringer i forstærker/mikser og stativ for at kunne bruges. Men den er også i en bedre klasse end konkurrenterne, og den vil give dine podcasts eller streams en lydkvalitet, der ligger lidt tættererigtig studiekvalitet.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top