Gaming
Konsolmarkedet er rykket nærmere 4K med Microsofts opgraderede version af Xbox One, Xbox One X, der udkom i slutningen af 2017. Den sorte kraftkarl smider nogle imponerede flotte billeder op på din storskærm og river dig rundt i de vildeste action-sekvenser. Næste generation er dog allerede begyndt at kradse på døren, og vi forventer at se højere frame-rates og endnu mere lir på skærmene de kommende år.
I samme boldgade finder vi computerne, som i dag primært dækker over laptops. Både Nvidia og ATI er klar med nye generationer af deres grafikchips, og nørderne kan igen skrue helt op for indstillingerne i deres yndlingsspil.
De bærbare versioner af kortene kan naturligvis også bruges til spil, men det øger prisen betragteligt, ligesom bærbare spilcomputere oftest er nogle store, tunge og larmende skrumler.
Smart Home
Det smarte hjem er stadig noget af det hotteste, og flere og flere producenter melder sig på banen med intelligente dimser. Det er her naturligt at spørge sig selv, om der er grænser for, hvad der skal styres med en app, eller om vi endnu ikke har ramt loftet.
Uanset hvad, så ser fremtiden lys ud. Stemmestyring begynder at bliver mere udbredt, og Google Assistant er endelig kommet til vore breddegrader.
Smart-ure
Selv om de smarte ure stadig lider af mange af de samme problemer, som de gjorde, da de først kom frem, arbejder producenterne ufortrødent videre. Apple er stadig favoritten, men Samsung, Huawei og andre ånder dem i nakken.
Skønt batterilevetiden stadig er et problem, bliver skærmene større og skarpere. Dér hvor de smarte ure har deres virkelig force, er i deres evne til at følge og registrere vores helbredsmæssige tilstand. Bevæger vi os nok, og hvordan har pulsen det? Supplér med en smart vægt og få en udførlig dagbog over dine udsving i vægt og fedtfordeling.
Mobiltelefoner
Vi skal naturligvis ikke glemme den vigtigste gadget af dem alle – mobiltelefonen. Tendenserne i år er de samme som sidst. Større skærme, hurtigere processorer og bedre kameraer.
Skal vi være helt ærlige, så er der langt mellem innovationerne, og modellerne begynder at ligne hinanden. Skærmen skal helt ud til kanten af rammen, og hjem-knappen forsvinder fra forsiden og erstattes af kameraoplåsning.
Huawei tog dog alligevel flest kegler med introduktionen af deres P20 Pro. Hele tre optikker var der smidt ind på bagsiden – med fremragende fotos som resultat.