Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Annoncørindhold: OnePlus Nord 3 5G

Derfor er telefonens RAM-tal vigtigt for dit mobile onlineliv

OnePlus har introduceret Nord 3 5G med 16GB RAM – det betyder, at det helt høje RAM-tal for første gang er rykket fra luksusklassen og ned i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Her kan du blive lidt klogere på, hvad RAM er – og hvordan de kan gøre din mobile verden mere behagelig.

Skrevet af - Publiceret 10/07/2023 - 08:00
OnePlus Nord 3 5G

Du kender det; telefonen ligger solidt i hånden, mens du er i gang med yndlingsspillet. Musikken spiller i dine ører, der kommer en besked ind, spillet på pause, tjek beskeden, følg linket til den youtubevideo, din ven har sendt. I skal mødes senere, og du vil lige se restaurantens hjemmeside og finde vej til den på kortfunktionen. Men telefonen vil ikke lade dig skifte mellem apps’ene uden ventetid, musikken hakker i dine earbuds og måske tvangslukker telefonen endda en eller flere apps, som du ellers er i gang med at bruge.

dsa

Nogle af de mest frustrerende sekunder er dem, man bruger på at vente på respons fra elektronik, der ikke har kræfter nok til at håndtere dagligdagens krav. Når du køber ny telefon, er det derfor ikke nok at at kigge på den interne hukommelse, kameraets pixeltal eller telefonens design og batterilevetid, selv om de ting er nok så vigtige. Det allervigtigste for den gode hverdagsoplevelse er faktisk RAM-tallet, der blandt andet viser, hvor god telefonen er til at holde flere apps kørende samtidig uden udfald og forsinkelser – og hvor hurtig den er til at skifte mellem apps’ene, så du kan få en smooth og behagelig telefonoplevelse.

dsa

Høje RAM-tal har hidtil været forbeholdt telefoner i de højeste prisklasser. Men med OnePlus Nord 3 5G kan man for første gang få en telefon med 16GB RAM til en pris, hvor de fleste kan være med – introprisen er nemlig sat til 3.999 kroner.

Den smukt designede telefon er skabt til at give brugeren alt, hvad man kan ønske af en smartphone. Skærmen er på 6,74 tommer med knivskarpt billede og stærk farvegengivelse – og telefonens kamera imponerer også med sine 50-megapixel IMX890-sensorer fra Sony og OnePlus’ egne algorimter, der giver perfekte billeder, hver gang. I kernen af det hele banker et solidt hjerte i form af en stærk processor og et batteri med lang levetid og lynhrtig opladning. Og så er der altså de 16GB RAM af typen LPDDR5X, som sikrer lynhurtige og stabile processer og giver mulighed for at holde op til 44 apps kørende på samme tid – og som forlænger telefonens praktiske levetid betragteligt.

Med 16 GB RAM er der også plads til højere kvalitet i blandt andet telefonens billedgengivelse og kamera.

Men hvad er RAM – og hvorfor er det så vigtigt for din telefon?

RAM betyder Random Access Memory og er det, din telefon bruger til at udføre alle de opgaver, du bruger i det daglige – tage et billede, åbne en app, spille spil, se videoer og høre musik. RAM findes i mange forskellige størrelser og typer – LPDDR5X RAM, som OnePlus Nord 3 5G er udstyret med, er den hurtigste type, der kører over 75 procent hurtigere end den næsthurtigste version samtidig med, at den belaster batteriet 20 procent mindre. Dine apps åbner altså hurtigt og uden forsinkelser, og batteriet holder længere med LPDDR5X RAM.

dsa

Typen af RAM er selvfølgelig ikke alt – mængden er mindst lige så vigtigt. Hvis en smartphone kun skal køre de mest simple funktioner, er fire GB RAM tilstrækkeligt. Men de færreste bruger kun telefonen som telefon – bare tjek, hvor mange apps, der ligger åbne eller kører i baggrunden på den telefon, du sidder med i hånden lige nu. Har du Facebook og Instagram kørende, kan det hurtigt løbe op i et forbrug på 500 MB RAM. Er der mange faner åbne i din browser – og hvem har ikke prøvet at fare vild i sommerferieplanens onlinejungle eller Wikipedias kaninhuller – ryger der hurtigt yderligere 500 MB oven i. Youtubevidoer og streaming i høj kvalitet æder også RAM i stor stil, og selv mainstream spil kan sluge mellem en og fire GB RAM. Styresystemet i sig selv tager også sin del – og RAM-forbruget vil kun vokse med årene, viser alle erfaringer.

dsa

Med 16 GB RAM er der også plads til højere kvalitet i blandt andet telefonens billedgengivelse og kamera. OnePlus Nord 3 5Gs kamera kan tage højkvalitetsbilleder i mørke – og den slags kræver et stort overskud af RAM. Et knivskarpt natbillede kræver alene 10 GB RAM.

I dag kræver ingen enkeltopgave 16 GB RAM. Men hvis du multitasker, kan du i peaksituationer sagtens komme i nærheden – og inden for ganske få år vil 16 GB være et krav til de fleste mainstreamtelefoner. Spil og apps bliver nemlig stadigt mere RAM-krævende, så en telefon med for eksempel 8GB RAM vil blive forældet meget hurtigere end en 16GB-telefon som OnePlus Nord 3 5G – det er værd at tænke på, når den gennemsnitlige smartphonebruger kun skifter telefon hver tredje år. 16 GB RAM er altså den sikre vej til en god og smooth dag-til-dag-oplevelse med din telefon – og samtidig en fremtidssikring, der gør, at du også kan nyde din OnePlus Nord 3 5G, når udviklingen overhaler de knap så kraftfulde telefoner i samme prisklasse.

Lyd & Billede Marketing

Sonos-killeren

De bedste storskærme til sport, film og gaming

Trådløst kraftværk

Scroll to Top